Smuglede kilovis af kokain ud af Danmark: Tre anholdt

Tre mænd er anholdt i Norge og Danmark i koordineret aktion

Norsk og dansk politi har onsdag slået til i koordineret aktion mod kokainsmuglere. Billedet er fra en lignende aktion. Politifoto
Norsk og dansk politi har onsdag slået til i koordineret aktion mod kokainsmuglere. Billedet er fra en lignende aktion. Politifoto

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

To mænd på 28 og en mand på 49 er onsdag blevet anholdt i Danmark og Norge i en koordineret anholdelses- og ransagningsaktion gennemført af Særlig Efterforskning Vest under Østjyllands Politi og norsk politis specialenhed Kripos.

De tre sigtes for indsmugling af en større mængde kokain fra Danmark til Norge.

Det oplyser Særlig Efterforskning Vest og Kripos i en pressemeddelelse.

Aktionen foregik i Sydøstjylland, i Horsens og i Brædstrup-området, hvor der er blevet gennemført syv ransagninger. To mænd, der begge er 28, er blevet anholdt her og vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens torsdag formiddag. I Norge er en 49-årig dansk mand blevet anholdt uden dramatik under en tilsvarende aktion. Han fremstilles i Norge med henblik på fængsling, oplyser Kripos.

Politiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest Brian Voss Olsen oplyser til Ekstra Bladet, at der er tale om indsmugling af kokain til Norge 'i kilo-klassen', og at efterforskningen har stået på i længere tid.

- Det er en proaktiv indsats, som har gjort, at der er blevet beslaglagt en større mængde kokain. Indsatsen er sket i tæt samarbejde mellem dansk og norsk politi, siger Brian Voss Olsen til Ekstra Bladet.

Han ønsker ikke at oplyse, hvordan kokainen er blevet fragtet til Norge.

- Det er noget, vi godt ved, men som vil komme frem under et lukket grundlovsforhør her til formiddag. Af hensyn til efterforskningen ønsker vi derfor ikke på nuværende tidspunkt at fortælle mere om det, siger Brian Voss Olsen til Ekstra Bladet.

Han afviser, at sagen har noget som helst at gøre med de 40 kilo kokain, der i midten af december blev fundet i en container på havnen i Aarhus.

Her ses en tidligere narkofangst. Politifoto Krimi Fandt kæmpeparti kokain i container

Kripos oplyser i sin pressemeddelelse, at sagen er en del af Operation Hubris, som er en større politiaktion rettet mod organiserede kriminelle netværk, som har stået på siden foråret 2018. Flere end 50 personer er under operationen blevet anholdt. I Norge har politiet under operation Hubris beslaglagt over fire ton hash, 196 kilo amfetamin, 71,5 kilo kokain, 45 kilo MDMA og 25 kilo heroin.

Kripos fortalte i en pressemeddelelse i december, at Operation Hubris i den indledende fase i 2018 afdækkede et dansk indsmuglingsled, som leverede meget store mængder især hash til flere kriminelle aktører i Norge. Blandt andet til bandemiljøet i Oslo.

Brian Voss Olsen fortæller til Ekstra Bladet, at der kan komme til at ske flere anholdelser i sagen. Indtil videre er der ikke noget at fortælle om en eventuel forbindelse til rocker- bandemiljøet, oplyser han.