Snart begynder sag om hashliga: Men tiltalt bagmand mangler

Politiet jagter fortsat formodet bagmand bag stor hashliga, der smuglede hash fra Spanien til Danmark

52-årige Michael Them Kjær menes at være hovedmanden i en hashliga, der i følge politiet indsmuglede flere ton hash til Danmark. Foto: Politifoto
52-årige Michael Them Kjær menes at være hovedmanden i en hashliga, der i følge politiet indsmuglede flere ton hash til Danmark. Foto: Politifoto

Politiet jagter fortsat den mistænkte bagmand bag en hashliga, der menes at have smuglet mindst knapt fire ton hash fra Spanien til Danmark, oplyser Mads Helios, efterforskningsleder ved politiet særlige SEØ-gruppe.

Anklageskriftet beskriver, hvordan den tiltalte hashliga 16 gange fragtede hash op gennem Europa i perioden fra december 2016 og frem til august 2017.

De mange transporter bestod gennemsnitligt af 240 kilo hash, der lå skjult i lastbiler.

Det er politiets vurdering, at bagmanden var den nu 51-årige Michael Them Kjær, der er efterlyst i sagen. Han opholder sig formentlig i Spanien, har Ekstra Bladet tidligere skrevet.

Hos politiet kaldes sagen 'Operation Snake':

- Det er korrekt, at han stadig er på fri fod. Vi har en formodning om, at han opholder sig i udlandet, fortæller Mads Helios.

Ud over Michael Them Kjær er tre mænd og en kvinde tiltalt i sagen.

De sidste fire har siddet varetægtsfængslet siden november sidste år, hvor politiet slog til mod den formodede hash-ligaen.

Oprindeligt er var sagen sat til at begynde 11. oktober, men den er nu udskudt med planlagt start 9. november, fortæller Mads Helios.