Snevejr forsinker flere fly i Københavns Lufthavn

Flere fly-afgange har lørdag morgen været forsinkede - og der kan komme forsinkelser resten af dagen

Mange danskere tager i dag hul på vinterferien, men hvis man skal flyve fra Københavns Lufthavn, kan det være en god ide at holde sig opdateret på flytiderne.

Flere forsinkelser præger nemlig fly-afgangene lørdag. Det fortæller pressechefen hos Københavns Lufthavn, Kasper Hyllested, til Ekstra Bladet.

- Der har været lidt sne her til morgen, som har givet nogle forsinkelser. De er dog nedbragt væsentligt, men der kan stadig være fly, der er cirka tyve minutter forsinkede, siger han og fortæller, at det ikke var varslet, at der ville komme så meget sne, som det var tilfældet.

Derfor måtte man i gang med at rydde landingsbanerne, og i den tid har der ikke kunnet lande fly.

Man kan stadig flyve til Sverige uden pas

Fire fly måtte lande i andre lufthavne
- Der har været fire fly, der er gået ned i andre lufthavne - fly, som skulle have været landet, men som valgte at flyve til andre lufthavne. De kommer ind til os nu i løbet af dagen, og de har selvfølgelig nogle forsinkelser, siger Kasper Hyllested.

- Kan du sige noget om, hvor mange flyafgange, det er forsinkede?

- Det har jeg simpelthen ikke et overblik over. Vi har jo mange hundrede afgange i løbet af en dag, og en dag som i dag er der også en del charter-afgange til skidestinationer.

Top 10: Her rejser danskerne på vinterferie

Derfor opfordrer han til, at man tjekker tiderne inden, man tager afsted.

- Det bedste råd, jeg kan give, er, at man enten kontakter sin rejsearrangør eller sit flyselskab, eller at man holder øje med tekst-tv eller Københanvs Lufthavns hjemmeside. Der kan man se præcis, hvornår flyene forventer at afgå og ankomme, siger pressechefen.

Ifølge ham burde det ikke være de store forsinkelser, der kommer resten af dagen.