Snyder McDonald's: Gratis burgere til alle

Hackere har fundet et hul i McDonald's app, Sommerchancen, så de kan få gratis mad på restauranten

En hacker har fundet et hul i McDonald's app 'Sommerchancen', gør at man kan få alle de burgere man vil, og skylle dem ned med en gratis sodavand. (Foto: Facebook)
En hacker har fundet et hul i McDonald's app 'Sommerchancen', gør at man kan få alle de burgere man vil, og skylle dem ned med en gratis sodavand. (Foto: Facebook)

McDonald's forsøger at lokke kunder i butikken sommeren over, ved at give dem mulighed for at vinde rabatter eller gratis burgere, sodavand og pomfritter i deres app, Sommerchancen.

I app'en får du én chance om dagen for at vinde én præmie, som skal indløses på en restaurant indenfor fire dage.

Men en hacker har fundet  ud af at udnytte et sikkerhedshul i app'en, som han kan udnytte til at vinde alle de burgere han vil.

Udover selv at kunne spise sig mæt i gratis McDonald's mad, har han valgt at dele sin viden, så alle burgerglade danskere, kan mæske sig i gratis mad fra McDonald's.

De skal bare følge hans vejledning, som er frit tilgængelig på internettet.

Det bekræfter McDonald's overfor Ekstra Bladet.

- Det er rigtigt, at der er en bruger, der har fundet et hul i vores system, så man kan snyde med antallet af vouchers, siger Pressechef i McDonald's Danmark, Pia Tobberup til Ekstra Bladet.

Ifølge McDonald's har mere end 300.000 danskere downloadet appen.

Fik tilbud af hackeren
Den snu hacker, der opdagede sikkerhedshullet, har udover at lægge vejledningen på nettet, også kontaktet McDonald's, for at tilbyde dem, at forklare, hvordan han havde hacket deres system - mod betaling.

- Han har tilbudt sin hjælp mod betaling i forhold til at identificere hullet. Men det takkede vi nej til, fordi vi ikke vil honorere et hack på den måde, og fordi han på det tidspunkt allerede havde tilbudt andre adgang til hacket for en pris, siger Pressechef i McDonald's Danmark, Pia Tobberup til Ekstra Bladet.

Kan ikke stoppe burger-hackere
McDonald's har bedt medarbejderne på deres restauranter om at være opmærksomme på de falske vouchers, og der er flere måder, hvorpå man kan se, om en voucher er ægte, eller stammer fra et hack.

Fordi man kun kan få en voucher om dagen, der udløber efter fire dage, vil udløbsdatoen på ens vouchers være forskellige, ligesom man maksimalt kan have fire vouchers i sin app.

Har man flere, er det et bevis på, at man har snydt.

- Det er rigtigt, at det er en af metoderne, som man kan se det på, men der også en anden måde, som vores medarbejdere er orienterede om. Den vil jeg dog ikke gå i detaljer med, siger Pia Tobberup til Ekstra Bladet.

McDonald's har ikke besluttet sig for, hvilke konsekvenser det skal have for de involverede, og om politiet skal inddrages i sagen.

- Vi vil ikke udelukke det. Vi har fulgt udviklingen tæt og overvåger fortsat de involverede personer på de sociale medier, men vi skal lige have lidt mere indsigt i hvad der præcist er sket, siger Pia Tobberup til Ekstra Bladet.

Hun forklarer, at McDonald's udviklere lige nu arbejder på en opdateringen af app'en, som lukker for hullet i deres system.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra personen, der har delt hacket, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.