Snydt af konspirationsteori: Nu skal han fire år i fængsel

- Jeg har opført mig tåbeligt, erkender 28-årig amerikaner, der greb til våben efter at have læst om 'pizzagate' på internettet

Edgar Welch, der her bliver anholdt efter episoden sidste år, har forklaret, at han han ville efterforske 'pizzagate', som er en opdigtet konspirationshistorie. (Foto: AP)
Edgar Welch, der her bliver anholdt efter episoden sidste år, har forklaret, at han han ville efterforske 'pizzagate', som er en opdigtet konspirationshistorie. (Foto: AP)

En 28-årig mand, der greb til selvtægt over en fiktiv historie om Hillary Clinton og en pædofili-ring i et pizzeria i den amerikanske hovedstad, er idømt fire års fængsel. Det skriver Washington Post.

Edgar Welch havde tilstået to forhold i forbindelse med sagen, der udspillede sig på pizzeriaet Comet Ping Pong i Washington DC. 4. december 2016.

Welch havde medbragt to skydevåben og affyrede tre skud inde i pizzarestauranten, der var besøgt at mange familier. Ingen kom til skade ved episoden, og Welch blev hurtigt anholdt af politiet.

'Flink fyr'
Welch havde bedt domstolen om en mild straf, men dommer Ketanji Brown Jackson var mere enig med anklagerens krav om fire og et halvt års fængsel.

- Jeg er ked af, at du er havnet i denne situation, for du virker til at være en flink fyr, der troede, at han gjorde det rette.

- Men det undskylder ikke hensynsløse handlinger og den skade, som det forårsager, siger dommer Jackson ifølge avisen.

Edgar Welch har tidligere erkendt, at han dummede sig ved at reagere på konspirationsteorien ’pizzagate’, som han var kommet i kontakt med via sociale medier.

Han siger, at han oprindeligt troede på, at børn blev gjort fortræd i restaurantens kælder. Det er blevet afvist af det lokale politi ved flere lejligheder.

- Det var aldrig min hensigt at skade eller skræmme uskyldige mennesker, men jeg erkender, hvor tåbelig og uansvarlig min beslutning var, har han sagt i en offentlig undskyldning.

Fyret for tweet
Pizzagate-historien blev sidste år en del af præsidentvalgkampen, da en kampagnemedarbejder for Donald Trump var med til at sprede løgnen på sociale medier.

Michael G. Flynn - søn af Donald Trumps daværende nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn - skrev et tweet, hvori der stod:

- Indtil det bliver bevist, at #Pizzagate er en falsk historie, så forbliver det en historie.

Han retweetede også kommentarer fra andre, som har spredt konspirationsteorien om restauranten og den påståede pædofili-ring.

Michael G. Flynn blev afskediget fra sin post i kampagnen, inden Trump blev indsat i Det Hvide Hus.

Faderen, Michael Flynn, nåede at arbejde i Det Hvide Hus 24 dage, inden han blev fyret, fordi han havde løjet om sine kontakter til Rusland.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri