En fantomtegning af en af de formodede gerningsmænd bag et spektakulært juveltyveri deles nu af politiet i Dresden.
Ifølge politiet slog gerningsmændene til i nattens mørke 25. november sidste år og stjal historiske og uvurderlige diamant-smykker fra kunst-samlingen på museet Grünes Gewölbe i Dresden residensslot.
Slottet gemmer på Europas største kunstsamling og tyvene havde ifølge politiet planlagt kuppet ned til mindste detajle.
På bedste Olsen-bande maner havde tyvene således først sikret sig arbejdsro ved at starte en brand i en lokal strømfordelingsstation tæt på slottet.
Kortslutningen mørklagde området omkring slottet og deaktiverede samtidig museets alarmer, så de to tyve ubemærket kunne klippe jerngitteret på et renaissanceslottets vinduer over.
Herefter skaffede tyvene sig adgang til museumshallerne og udførte kuppet på blot få minutter.
På trods af strømafbrydelsen fangede overvågning fra stedet, hvordan den ene gerningsmand med stor kraft smadrede en glasmontre med de værdifulde smykker, inden gerningsmændene forsvandt i mørket.
Tyvene slap af sted med tre uvurderlige diamanter herunder brilliantslebne diamanter, som tilhørte 1800-tallets kurfyrste August den Stærkes smykkesamling.
Siden tyveriet i november har det tyske politi været på bar bund, men nu deler de fantomtegningen i forsøget på at finde frem til gerningsmændene.
En efterforskning har slået fast, at mens to mænd udførte kuppet, har fem andre personer formentlig bistået med planlægningen. Det skriver den tyske avis Bild.
En udbrændt Audi fundet i en parkeringskælder ikke langt fra gerningsstedet menes at være tyvenes flugtbil.
Det spektakulære kup har siden november trykket overskrifter i flere internationale medier.
Til den engelske avis The Guardian fortæller museets direktør, at tyvenes udbytte er uvurderligt.
- Vi kan ikke sætte en pris på smykkerne, fordi de simpelthen er umuligt at sælge, siger direktør Marion Ackermann, der tidligere har henvendt sig direkte til tyvene med budskabet om ikke at skille i de uvurderlige smykker ad for at få fat i de påsatte diamanter.
- Smykkernes historiske værdi overstiger langt værdien af de påsatte sten, siger hun.