Soldater skyder 34 flygtninge i DRCongo

Burundiske flygtninge gik til et fængsel for at kræve fire flygtninge løsladt. Det fik soldater til at skyde

Soldater har skudt og dræbt 34 flygtninge under sammenstød i den østlige del af Den Demokratiske Republik Congo (DRCongo), oplyser embedsmænd i landet lørdag.

Oplysningen bekræftes af indenrigsministeriet og af den øverstbefalende for Pakistans bataljon i FN's fredsbevarende styrke i DRCongo.

15 af de dræbte er kvinder, siger FN-kommandanten til nyhedsbureauet AP.

Ud over de døde er over 100 mennesker såret i urolighederne, der fandt sted fredag.

- Der er 34 døde og 124 sårede blandt de burundiske flygtninge, siger en talsmand i DRCongos indenrigsministerium, Josue Boji.

Han siger, at dødstallet kan stige yderligere.

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra DRCongos militær.

Indbyggere i området siger ifølge AP, at urolighederne brød ud, da en gruppe burundiske flygtninge gik til sikkerhedstjenesten i byen Kamanyola for at forsøge at få løsladt fire fængslede flygtninge.

Da nogle af dem kastede sten, svarede soldaterne igen ved at åbne ild, fortæller et øjenvidne, flygtningen Aline Nduwarugira.

Burundis udenrigsminister, Alain Aime Nyamitwe, beder på Twitter både DRCongos regering og FN om at komme med en forklaring på skyderiet.

Omkring 36.000 flygtninge fra Burundi har søgt tilflugt i DRCongo. Mange af dem er flygtet fra politiske uroligheder i deres hjemland, som begyndte i 2015.