Soldater stopper person med muligt bombebælte

Belgiske soldater har neutraliseret en person med et muligt bombebælte på hovedbanegården i Bruxelles. Det skriver belgiske medier ifølge Reuters.

Kampklædte soldater holder vagt uden for hovedbanegården i Bruxelles. Foto: AP
Kampklædte soldater holder vagt uden for hovedbanegården i Bruxelles. Foto: AP
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Belgisk politi har tirsdag aften ved 21-tiden neutraliseret en person på hovedbanegården Gare Centrale i Bruxelles. Det skriver belgiske medier ifølge Reuters.

Manden er blevet skudt af soldater fra militæret. Det oplyser Ine Van Wymersch, der er talsperson for anklagemyndigheden i Bruxelles, til mediet VRT, skriver nyhedsbureauet AP.

Det er endnu uvist, hvorvidt personen har overlevet.

Men det ser umiddelbart ud til, at ingen andre er kommet til skade, siger Ine Van Wymersch til VRT.

Efterfølgende har et bombehold gennemført en kontrolleret sprængning af et bombebælte, som den mistænkte var iført. Det rapporterer mediet VTM ifølge AP.

Personen bar muligvis et bombebælte, skriver Reuters. Den del af oplysningerne har ikke kunnet bekræftes af det stedlige politi.

Hovedbanegården blev evakueret efter eksplosionen, oplyser det belgiske medie Lalibre.be. Politiet i Bruxelles fortæller på Twitter, at 'situationen er under kontrol'.

Der er meldinger om, at en eksplosion skulle være blevet hørt tæt på Hovedbanegården.

En mand, som muligvis var iført et bombebælte, skulle være blevet skudt og er alvorligt såret, fortæller Lalibre.be. Militærfolk skulle ifølge mediet have været involveret i opgaven.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har øjenvidner hørt manden råbe "Allahu Akbar" - "gud er stor". Ifølge tv-stationen RTBF's oplysninger har sikkerhedsstyrker på stedet skudt en mand. Samme melding kommer fra nyhedsbureauet Belga.

Øjenvidnet den belgiske advokat, Rene Bonnaffe, har lagt et billede på Twitter, som viser noget i baggrunden, der brænder. Flere toneangivende belgiske medier - herunder Lalibre.be - bruger billedet og citerer Bonnaffe for at fortælle, at han hørte to detonationer kort forinden.

’Lige foran næsen på mig eksploderede noget, der lignede en kuffert. Derefter kom der endnu et brag. Efterfulgt af nogle knald meget hurtigt efter hinanden, som lød som geværskud’, forklarer han på Facebook.

Politiet er massivt til stede og har afspærret området ved banegården. Grand Place i den centrale del af Bruxelles er ligeledes ryddet, skriver den belgiske avis Le Soir.

Foruden hovedbanegården blev også den nærliggende metrostation evakueret, og flere buslinjer er blevet omdirigeret, rapporterer RTBF.

I forvejen er beredskabet i hovedstaden og andre dele af Belgien forhøjet, siden en metrostation og lufthavnen i Bruxelles blev ramt af terrorangreb i marts sidste år.

Soldater holder vagt på blandt andet hovedbanegården. Ifølge de foreløbige meldinger var det soldater, der tirsdag aften skød en mistænkelig mand.

Le Parisien-journalisten Julien Balboni er i Bruxelles og har lagt et billede på Twitter. På billedet ses hovedbanegården til venstre, mens en kampklædt soldat står vagt, og der er sat politistrimmel op i forgrunden af billedet.

Politiet i Bruxelles skriver på Twitter kort efter klokken 22, at en person er blevet neutraliseret af militæret på hovedbanegården.

Opdateres...

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.