Annonce:
Annonce:

Sosu-svindleren om sine bedragerier: 'Får en dejlig følelse indeni'

27-årig er allerede dømt to gange for at stjæle fra de ældre. Nu sidder hun bag tremmer for tredje gang

Sosu-svindleren blev i 2013 i Retten i Lyngby frakendt retten til at arbejde som sosu-hjælper
Sosu-svindleren blev i 2013 i Retten i Lyngby frakendt retten til at arbejde som sosu-hjælper
Annonce:
Følg Krimi

’Når hun stjæler, får hun det godt med sig selv. Hun får en dejlig følelse indeni. Det er ikke, fordi hun har brug for pengene, og de ting, hun har købt’.

Sådan har den 27-årige sosusvindler selv forklaret om sine utallige bedragerier mod syge og svage mennesker. Det fremgår af en dombog fra 2013, hvor hun afgav forklaring i en sag, hvor hun blv dømt for at have svindlet 11 plejekrævende ofre.

Nu er kvinden fængslet i en ny sag, hvor hun er sigtet for hele 81 tilfælde af databedragerier og andre bedragerier mod flere ofre til en samlet værdi af omkring 250.000 kroner. Den sag forventes at køre som en tilståelsessag.

Sosu-hjælper fængslet: Tog til Tenerife for ældres penge

Sagen i 2013 kørte også som en tilståelsessag, og kvinden forklarede sine forbrydelser med, at hun stjal, fordi hun troede, at hun var syg.

Annonce:

Blandt ofrene var en 85-årig fra Værløse, der fik stjålet en guldhalskæde til en værdi af 50.000 kroner, mens hun købte varer og hævede kontanter for 22.000 kroner fra en 94-årigs stjålne dankortoplysninger, og stjal 6000 kroner hos en 64-årig blind borger.

En 85-årigs dankort brugte hun ikke under 27 gange til en samlet værdi af 89.000 kroner.

Ti måneders fængsel
I retten forklarede sosu-hjælperen, at hun havde tænkt over, at det var synd for de personer, som hun stjal fra. Men hun blev ved med at stjæle, fordi hun fik det godt ved det.

Pengene blev blandt andet brugt i sko- og tøjbutikker.

Kvinden blev idømt ti måneders fængsel og blev frakendt retten til at arbejde som sosu-hjælper ’indtil videre’.

Svindlede videre
Det forhindrede hende dog ikke i at genoptage sin svindel. I december sidste år blev hun endnu engang dømt for at have arbejdet som hjemmehjælper i 2018 hos to forskellige firmaer, selv om hun ikke måtte.

I samme retssag blev hun dømt for at have forfalsket sin straffeattest, stjæle dankortoplysninger fra to plejekrævende borgere og uberettiget at have fået dagpenge i fem måneder.

Annonce:

Stjal fra ALS-patient: Lammede Bente fulgte tyveri med øjnene

Sosu-hjælperen erkendte sig delvist skyldig og hævdede, at hun troede, at hun måtte arbejde som hjemmehjælper efter 5 år.

Den købte retten dog ikke.

Hun blev idømt otte måneders fængsel og fik en advarsel om udvisning til Afghanistan, hvor hun er statsborger. I første omgang ankede hun dommen, men har siden trukket den tilbage.

Den sigtedes advokat Khashif Qureshi har ingen kommentarer.

Nedenfor kan du se, hvad hun er sigtet for i den nye sag.

Her er anklagerne

Overtrædelse af straffelovens § 131 ved at have arbejdet som hjemmeplejer for to vikarbureauer henholdsvis 4. – 10. februar og 16. april - 11. maj 2020, uagtet at hun var frakendt retten til at arbejde som sosu-hjælper indtil videre.

17-14. marts 2019: Tilegnede sig som susuhjælpervikar på plejehjem offerets betalingsoplysninger i 16 tilfælde for i alt 130.383,70 kroner.

17.-25. marts 2019: Tilegnede sig som susuhjælpervikar offerets betalingsoplysninger i 11 tilfælde for i alt 44.654,90 kroner.

5. maj-2. juni 2019: Tilegnede sig som sosuhjælper-vikar i beskyttet bolig offerets betalingsoplysninger i 17 tilfælde for i alt 68.369,45 kroner.

11.-15. juli 2019: Tilegnede sig som sosuhjælper-vikar i beskyttet bolig det nu afdøde offers betalingsoplysninger i 11 tilfælde for i alt 68.031,33 kroner.

30. januar-31. februar 2020: Tilegnede sig som sosuhjælper-vikar i beskyttet bolig offerets betalingsoplysninger i 6 tilfælde for i alt 22.013,76 kroner.

18. april 2020: Tilegnede sig offerets betalingsoplysninger i sin egenskab af sosuhjælper-vikar hos Mai, boende i beskyttet bolig, i 8 tilfælde for i alt 5218,40 kroner, som blev brugt til køb på hjemmesider som lookfantastic.dk og callme.dk. Samme offer blev frastjålet vitaminer af mærket sugarbearhair, hårelastikker og solbriller til en samlet værdi af ikke under 800 kroner

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

TILTALE

Annonce:
Annonce: