Spanien: Mindst 14 dræbt i busulykke

En bus kolliderede i morges med et andet køretøj på en motorvej i Spanien. Bussen var fyldt med udvekslingsstuderende, skriver nyhedsbureauet EFE

(Video: AP)
Følg Krimi

Ved du noget, eller har du set, hvad der skete, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Mindst 14 mennesker er søndag morgen blevet dræbt ved en busulykke i det nordøstlige Spanien, og 43 er kvæstet, hvoraf en af disse er buschaufføren selv.

Ifølge nyhedsbureauet EFE var bussen fyldt med studerende, der havde deltaget i en festival i Valencia. Ulykken skete omkring klokken 6 om morgenen.

Forskellige nationaliteter
Ifølge tv-stationen RTVE kommer de unge fra Schweiz, Norge, England, Tyrkiet, Ukraine og Barcelona.

Der var i alt 57 personer i bussen, der var på vej fra Valencia til Barcelona, og i følge den spanske avis El Pais er der tale om en kollision mellem en bus og en bil.

De skriver ligeledes, at indenrigsministeren for den catalanske regering har sagt, at de fleste i bussen var studerende fra det internationale uddannelsesprogram Erasmus.

Foto: AP
Foto: AP
 

Indenrigsministeren fortæller desuden, at de øvrige passagerer på bussen ikke er livstruende kvæstet.

Årsagen til ulykken var angiveligt, at buschaufføren mistede kontrollen over køretøjet, hvorefter bussen krydsede midten af motorvejen, vendte i sydgående retning og kolliderede med en personbil, hvorefter køretøjerne væltede rundt. Det skriver det spanske nyhedsbureau EFE.  

Bussen var fra firmaet Mollet del Vallès, der hører til i Barcelona.

Formentlig ingen danskere
Ekstra Bladet har været i kontakt med Udenrigsministeriets Borgerservice for at høre, om der er danske studerende blandt buspassagererne. Herfra lyder det, at man endnu ikke har fået en endelig melding, men at ambassaden er sat til at undersøge sagen.

- Men eftersom vi ikke har hørt noget endnu, så tyder det på, at der ikke har været danskere blandt - vi plejer at få en melding ret hurtigt, lyder det fra vagthavende.

Hjælpen er på stedet
Ifølge EFE er der i øjeblikket 17 hold af brandmænd, der arbejder på at få flyttet bussen fra motorvejen og prøver at redde de mennesker, som er fanget inde i den.

Otte unge mennesker bliver lige nu behandlet på Hospital Verge de la Cinta i Tarragona, Spanien. Fire af dem er slemt tilredte. Ifølge EFE's kilder er de sårede mellem 22 og 29 år gamle og kom til hospitalet kort før kl. 8 i morges. De er nu stabiliseret, så lægerne kan behandle dem yderligere for deres skader.

Erasmus
Erasmus-programmet, som flere af passagerne er tilknyttet, er et studenterudvekslingsprogram i EU, der har eksisteret siden 1980'erne. Europæiske studerende kan under programmet følge studier i et andet EU-land og få det tilskrevet i den uddannelse, som de er i gang med i deres hjemlande.

Udover EU-landene er Norge, Island, Schweiz og Tyrkiet en del af Erasmus-programmet, der er opkaldt efter Erasmus af Rotterdam. Han var en hollandsk filosof og en af Europas førende tænkere i slutningen af 1400-tallet og begyndelsen af 1500-tallet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind