Spansk avis: Dansk statsborger mistænkes for deltagelse i blodig storm på syrisk base

27-årig dansk statsborger levede det søde liv på Costa del Sol, da han blev anholdt og mistænkt for at ville købe våben

Det er billeder som disse, hvor Ahmed Samsam (tv) poserer med våben foran Islamisk Stat-symbolik, der indgår i de spanske myndigheders sag mod ham.
Foto: Privatfoto
Det er billeder som disse, hvor Ahmed Samsam (tv) poserer med våben foran Islamisk Stat-symbolik, der indgår i de spanske myndigheders sag mod ham. Foto: Privatfoto
Følg Krimi

Tilbage i begyndelsen af juli blev 27-årige Ahmed Samsam, der er dansk statsborger, anholdt og fængslet i det sydlige Spanien, hvor han mistænkes for at ville købe våben og skudsikre veste.

Desuden mistænkes han for forbindelse til terrorgruppen Islamisk Stat.

Spansk politi: Syrienskriger med dansk pas ville købe våben

Disse oplysninger har de spanske myndigheder meldt ud i en pressemeddelelse, hvor det også beskrives, at han blev vurderet farlig og ustabil i en sådan grad, at familiemedlemmer angiveligt mente, at den 27-årige udgjorde en fare for den offentlige sikkerhed.

Spaniens største avis, El Pais, offentliggjorde forleden yderligere detaljer om den 27-åriges færden på den spanske solkyst ved Malaga, hvor han også blev anholdt.

I følge avisen levede han 'la dolce vita' - det søde liv - på Costa del Sol i selskab med tre venner.

Ministerium: Dansker er en af de farligste jihadister

Avisen beskriver, hvordan der angiveligt blev festet igennem med stoffer, spiritus og prostituerede - og i det hele taget brugte store pengesummer, skriver El Pais.

Det indgår i efterforskningen, om pengene kan stamme fra narkohandel.

Hverken artiklen i El Pais eller de spanske myndigheder har givet oplysninger omkring, hvordan den 27-årige forholder sig til beskyldningerne.

Var syrienskriger
Samtidig beskrives det, at de på godt tyve dage skiftede hotel ni gange.

Det er ikke nogen nyhed, at den 27-årige har været syrienskriger. På facebook og andre sociale medier er der præsenteret billeder af ham, hvor han i det borgerkrigshærgede land har poseret i camouflagetøj og bevæbnet med diverse våben.

Drev isbutik i Danmark - anholdt for at have været IS-kriger i Syrien

I artiklen konkretiseres hans angivelige tilknytning til Islamisk Stat yderligere, hvor han mistænkes for at have været med til at indtage lufthavnen i Raqqa i 2014, ligesom han mistænkes for at have deltaget i stormen på en militærbase kaldet base 17, hvor 87 syriske soldater efterfølgende fik skåret hovederne af.

Billeder og kommentarer på forskellige sociale medier indgår i de spanske myndigheders efterforskning rettet mod den 27-årige.

Til El Pais fortæller en efterforsker på sagen, hvordan den 27-årige angiveligt havde skrevet truende kommentarer på dansk, engelsk og arabisk rettet mod andre personer.

Blandt disse trusler lød det blandt andet 'vi kommer til at gøre det samme som på base 17'.

I forbindelse med sagen har Ekstra Bladet kontaktet Politiets Efterretningstjeneste - PET, men vil man ikke kommentere sagen, lyder det fra PET's pressevagt.

LIGE NU
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+