Spansk politi efterlyser denne mand

Medier: Mand af nordafrikansk afstamning med bopæl i Spanien har lejet den varevogn, som blev brugt til terror-angrebet i Barcelona

Denne mand har ifølge spansk politi lejet varevognen i en by 25 km fra Barcelona. Politifoto
Denne mand har ifølge spansk politi lejet varevognen i en by 25 km fra Barcelona. Politifoto

Spansk politi efterlyser manden på ovenstående foto efter terrorangrebet i Barcelona. Det skriver den spanske avis El País og andre medier.

Ifølge politikilder har manden, Driss Oukabir, lejet den hvide varevogn, som tidligere i dag blev brugt til angrebet på Ramblaen i Barcelona.

Bilen er lejet i byen Santa Perpetua de la Mogada, som ligger cirka 25 kilometer fra Barcelona.

LIVE

Det er dog ikke oplyst om manden er mistænkt for at stå bag eller for at deltage i terrorangrebet. Men han kan altså via varevognen forbindes til det det brutale angreb tidligere i dag, som ifølge de spanske medier har kostet mindst 13 personer livet - samt lemlæstet langt flere.

Det er uklart om der er flere gerningsmænd til angrebet, men ifølge øjenvidner forlod mindst en gerningsmand bilen til fods.

Ifølge de spanske mediers politikilder er Driss Oukabir af nordafrikansk - formentlig marokkansk - oprindelse og bor i Spanien. Tidligere har han ifølge flere spanske medier boet i Frankrig.

Dansk øjenvidne i Barcelona: Der lød 5-8 skud - tre personer ligger på gaden