Spansk politi har opdaget kæmpesamling af udstoppede dyr

Elefanter, næsehorn og isbjørne er blandt de 1090 udstoppede dyr, som spansk politi har fundet nær Valencia

Spansk politi har fundet en samling på over tusind udstoppede dyr i en stor lagerhal i en landsby uden for Valencia. Billedet er taget fra en video, som politiet har delt. Foto: Guardia Civil M. Interior/Free
Spansk politi har fundet en samling på over tusind udstoppede dyr i en stor lagerhal i en landsby uden for Valencia. Billedet er taget fra en video, som politiet har delt. Foto: Guardia Civil M. Interior/Free
Følg Krimi

Det spanske politi har gjort et ekstraordinært fund i en lagerhal 20 kilometer fra Valencia.

I den lille landsby Bétera har der gemt sig en privat samling af 1090 udstoppede dyr. Det oplyser politiet palmesøndag på sin hjemmeside.

Samlingen skulle ifølge politiet være den største af sin slags fundet i Europa.

Den tæller blandt andet elefanter, næsehorn, geparder og isbjørne. Også krokodiller, losser og sneleoparder gemmer sig i hallen, hvor også den i naturen uddøde art sabelantilopen er udstillet.

405 af de udstoppede dyr tilhører ifølge politiet beskyttede dyrearter.

Den store samling blev fundet i en lagerhal på 50.000 kvadratmeter. Det svarer til størrelsen på syv fodboldbaner. Politiet beskriver præsentationen af samlingen som et overdådigt museum.

Politiet har ikke givet oplysninger om ejeren, men indleder en efterforskningsproces for smugleri og overtrædelse af love til beskyttelse af truede dyrearter.

Ifølge den regionale avis Las Provinciaser er ejeren en kendt valenciansk forretningsmand. Han skulle have arvet de fleste af dyrene fra sin far.

Hvorfor samlingen, som også indeholder 198 elefantstødtænder, netop er blevet fundet nu, vides ikke.

Den spanske ordensmagt estimerer, at dyrene har en samlet sortbørsværdi på næsten 30 millioner euro. Det svarer til 223 millioner kroner.

Det er ikke første gang, at det spanske politi finder en stor samling af udstoppede dyr.

I 2018 fandt de en samling på mere end 200, hvoraf 60 af dem var på FN's liste over truede dyrearter. Her var blandt andet et udstoppet hvidt næsehorn.

Dengang blev seks mennesker anholdt for at besidde og have handlet med dyrene. Myndighederne vurderede desuden, at dyrene var blevet sendt direkte til en udstopper, hvilket kan udgøre en alvorlig sundhedsrisiko.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+