Speciallæge: Tror ikke morfindosis var dødelig

Afgav forklaring i Retten i Nykøbing Falster i dag

Hør interviewet med speciallæge Andrei Pukinski her.

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet):

En speciallæge i anæstesi, der var på vagt på Nykøbing Falster Sygehus den vagt, der førte til sygeplejersken Christina Hansens anholdelse, vurderede, at patienten Viggo Holm Petersen, som sygeplejersken er tiltalt for at have slået ihjel med en overdosis medicin, var døende, og det var et spørgsmål om timer, før han ville dø.

Det forklarede vidnet Andrei Pukinski, der er uddannet i Rusland og senere er blevet autoriseret som speciallæge i Danmark, i Retten i Nykøbing Falster i dag.

Anklager Michael Boolsen foreholdt vidnet, at der var fundet Stesolid i Viggo Holm Petersen, svarende til 7 mg,  samt 0,20 mg/kg morfin, hvilket svarede til en morfinmængde i kroppen på ca. 40 mg.

Anklageren ville vide, om de mængder undrede ham.

- Måske en lille smule med morfinen, svarede han og tilføjede:

- Når vi snakker om dødelighed, tror jeg ikke, vi kan komme så langt med den dosis, forklarede anæstesilægen, der var bagvagt den pågældende nattevagt.

Han fortalte også, at det på sygehuset ofte sker, at personalet glemmer at notere den medicin, som de giver til patienter. Det kan resultere i overmedicinering.

Sagen fortsatte med en vidneforklaring fra Maggi Rasmussen, som i følge anklagemyndighedens opfattelse overlevede et drabsforsøg. Den forklaring blev dog hurtigt afsluttet, fordi hun ikke huskede meget og var forvirret over anklagerens spørgsmål.

Hendes bistandsadvokat fremlagde efterfølgende en krænkelsesgodtgørelse på 30.000 kroner.

 

Følg sagens vidneforklaringer i Ritzaus liveblog herunder.: