Spejderleder i fængsel: Misbrugte børn på spejderlejre

Advokat er ikke tilfreds med fængselsdom i sag om krænkede børn: - Min klient ønskede behandling

De seksuelle overgreb skete på spejderlejre rundt om på Sjælland. Lejren og børnene på billedet har intet med den aktuelle sag at gøre. Foto: Finn Frandsen/Polfoto
De seksuelle overgreb skete på spejderlejre rundt om på Sjælland. Lejren og børnene på billedet har intet med den aktuelle sag at gøre. Foto: Finn Frandsen/Polfoto

En 35-årig mand får et år og tre måneders ubetinget fængsel efter at have krænket en flok små drenge, som han var spejderleder for.

Manden er dømt for blufærdighedskrænkelse i ti tilfælde og anden kønslig omgang end samleje i tre. Børnene er i alderen fem til 12 år.

Men hverken manden eller hans forsvarer er tilfredse med dommen, der faldt ved Retten i Hillerød torsdag.

Spejderleder tiltalt: Børn misbrugt og fotograferet nøgne på spejderlejre

- Jeg synes, det var meget ærgerligt. Min klient havde et inderligt ønske om at modtage en behandlingsdom i stedet for, og det var uanset, om det skulle tage flere år, siger Jan Aarup.

Ifølge forsvareren er retspraksis, at man ofte bliver løsladt efter 10 måneder, når man får tildelt 15 måneders ubetinget fængsel, som hans klient gør.

- Da han (den 35-årige red.) har siddet varetægtsfængslet i otte måneder, så bliver han jo nærmest løsladt om to måneder. Det, synes jeg, er uheldigt, siger Jan Aarup, der sammen med sin klient vil anke dommen.

Ifølge Ekstra Bladet gik der tre år, før en flok drenge fortalte om de seksuelle overgreb, som deres spejderleder udsatte dem for.

Men i oktober sidste år fortalte en dreng ifølge avisen sine forældre, hvad der var foregået. Derefter rullede sagen, og flere drenge stod frem og fortale om deres oplevelser.

Efter at politiet havde talt med drengene, blev den 35-årige anholdt. På hans mobiltelefon blev der fundet nøgenfotos af seks af drengene.

På grund af billederne valgte retten også at dømme ham for besiddelse af børneporno.

Anklager Nathalie Ghiorzi Elias fra Nordsjællands Politi, mener derimod ikke, at manden stod til en behandlingsdom.

- Jeg er tilfreds med dommen. Bortset fra et enkelt forhold, at der taget højde for det, jeg fremlagde i min procedure, siger hun.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær