Spillede fuld for at komme tæt på synagoge

Omar Abdel Hamid El-Hussein slingrede og kastede op, før han på klos hold skød og dræbte 37-årig jøde foran synagogen i Krystalgde

Her fortæller et par venner om den nu afdøde Dan Uzan
Følg Krimi

Ifølge flere kilder, kom den dræbte gerningsmanden Omar Abdel Hamid El-Hussein tæt på synagogen i Krystalgade ved at spille fuld. Det skriver flere medier.

På den måde kunne han komme helt tæt på den 37-årige Dan Uzan, som stod frivillig vagt foran synagogen.

Sådan blev Dan dræbt

Her affyrede han på klos hold et dræbende skud mod jødiske mands hoved og sårede også to svært bevæbnede politibetjente, som Det Jødiske Samfund havde bedt om at bistå Dan Uzan, som passede på de 80 mennesker, som var til fest i synagogen. Blandt dem var masser af børn.

- Dan var en god mand

Kastede op
Ifølge Jeppe Juhl, pressetalsmand for Det Jødiske Samfund, slingrede Omar Abdel Hamid El-Hussein hen ad Krystalgade uden at tiltrække sig unødig opmærksomhed. Derudover kastede han op:

Sådan blev Dan dræbt - Gerningsmanden kastede op, inden han indledte angrebet. De politifolk, som var på plads, troede derfor først, at det drejede sig om en beruset mand, siger han til den svenske avis Dagens Nyheter.

Derpå fulgte de dramatiske øjeblikke, der bedst kan betegnes som en ren likvidering af Dan Uzan.

Danmark flager på halvt mandag efter attentater

Ekstra Bladet har været i kontakt med Københavns Politi, som ikke ønsker at bekræfte oplysningerne om, at den formodede gerningsmand skulle have spillet fuld. Politiet siger yderligere, at de ikke har yderligere oplysninger til efterforskningen.

Forhindrede massakre i syngagoge

Formanden for det jødiske samfund i Danmark Dan Rosenberg Asmussen har tidligere udtrykt sin store sorg over tabet af Dan Uzan, som i Det Jødiske Samfund hyldes som en helt, der var med til at forhindre en massakre.

Her er ofrene for terrorangrebet
- Det løber mig koldt ned ad ryggen ved tanken om, hvad der kunne være sket, lød det tidligere fra Dan Rosenberg Asmussen.

Her er ofrene for terrorangrebet

Ekstra Bladet har siden de første skud på Østerbro lørdag eftermiddag dækket terrorangrebene i København tæt. Fra mandag klokken 07 kan du igen se med på Ekstra Bladet TV, når vi fortsætter dækningen fra klokken 07 mandag.

Mange var mødt op foran synagogen i Krystalgade for at vise sympati med afdøde Dan Uzan

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+