Sporløst forsvundet: Hvor er Kurt?

75-årig fra Ålsgårde har været savnet siden fredag morgen. Familie og politi har ingen spor og beder offentligheden om tips og hjælp til at lede

75-årige Kurt Rasmussen forlod sit hjem på Odinshøj i Ålsgårde kl. 7.00 fredag morgen for at tage på sin daglige cykeltur. Han har siden været sporløst forsvundet. (Foto: Familiefoto via Nordsjællands Politi)
75-årige Kurt Rasmussen forlod sit hjem på Odinshøj i Ålsgårde kl. 7.00 fredag morgen for at tage på sin daglige cykeltur. Han har siden været sporløst forsvundet. (Foto: Familiefoto via Nordsjællands Politi)

75-årige Kurt Rasmussen stod tidligt op fredag morgen, som han plejer, for at tage ud på sin daglige cykeltur.

Han var lidt øm i benet, men tænkte, at det nok ville hjælpe at cykle benet friskt, fortæller hans søn, Christian Rasmussen, til Ekstra Bladet. Klokken 7 satte Kurt Rasmussen sig iført lys T-shirt, sorte cykelshorts og sort cykelhjelm op på den gamle hvide Centurion cykel og kørte ud i det blå.

Hvad der derefter skete med Kurt Rasmussen, ved hverken hans familie eller politiet.

Frygter et ildebefindende
Cykelturen i området omkring hjemmet i Ålsgårde i Nordsjælland plejer kun at tage omkring en time. Da Kurt Rasmussen stadig ikke var kommet hjem omkring klokken 10, blev hans kone, Lise, bekymret.

- Vi har ikke hørt noget, og vi er ude at søge hele dagen og om aftenen også, siger Lise Rasmussen til Ekstra Bladet søndag.

Kurt Rasmussen er frisk og rørig, men ikke glad for varme. Familien frygter, han er kommet noget til, men håber, at han har lagt sig i skygge et sted.

- Vi frygter, han ligger et eller andet sted og har fået en blodprop eller noget andet, fortæller Christian Rasmussen, Kurts søn.

Sporløst forsvundet
Lise Rasmussen ringede allerede fredag morgen til politiet, men ordensmagten har stort set intet haft at gå efter.

- Vores muligheder er faktisk ved at være ret udtømte, specielt når der ikke er nogen indikationer på, hvor han kan være, eller man har fundet en cykel eller et eller andet. Der er intet lige nu, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Steffen Østergaard.

Ifølge Nordsjællands Politi er Kurt Rasmussen fuldt ud i stand til at tage vare på sig selv. Der er ingen 'påviselig grund' til, at han ikke er kommet hjem igen. Han havde, så vidt vides, ingen værdigenstande på sig.

Politiet har med hunde gennemsøgt områderne omkring en af ruterne, som Kurt Rasmussen ofte cykler, men uden held.

Kurt Rasmussen har været efterlyst på TV. Politiet har også sendt en efterlysning ud per SMS til cirka 25.000 beboere i området og regner med at gøre det igen søndag aften.

Foreløbig er der kun kommet et par små tip, som ikke er mundet ud i noget, oplyser Steffen Østergaard.

- Det eneste lidt atypiske er, at han ikke tog sin mobiltelefon med sig, siger Steffen Østergaard.

Familie, venner og frivillige leder efter Kurt
Allerede fredag aften mødte flere fra den frivillige organisation Missing People op for med lygter at gennemsøge området omkring Kurt Rasmussens hjem på Odinshøj i Ålsgårde.

Lørdag og søndag har de systematisk gennemgået udvalgte områder i nærheden af ruter, som Kurt Rasmussen måske kan have taget. Lørdag blev der også søgt med hunde.

'Et håb i håbløsheden'
Hver dag er der en fattet stemning, når familie og venner kommer forbi for at tage med ud at lede, fortæller Christian Rasmussen. Sådan er det, når man forsøger at bevare håbet i en situation, der for hver dag virker lidt mere håbløs.

- Det bedste, man kan gøre, det er jo at kaste sig ind i kampen her. Der er ingen tvivl om, at på et eller andet tidspunkt får man en eller anden nedtur, når der er gået en dag og der ikke er sket noget, siger han.

- Nu er det for at finde personen i live. Senere så er det for at finde personen i det hele taget, siger han.

Derfor håber han, at folk i området vil hjælpe med at lede, mens der stadig er håb om at finde hans far i live.

- Vi håber. Ikke? Det er det, der skal bære. Et håb i håbløsheden. Der er en mulighed for, at han kan være gået i koma. Det sker jo. Det er jo en sund mand, som tog vare på sig selv. Jeg satser på, at han lever endnu, indenfor de her næste to-tre dage, to dage i hvert fald, hvis vi søger ordentligt, siger Christian Rasmussen.