Spritbilist bragte 13-årig i livsfare: Jeg husker ingenting

19-årig mand var påvirket af både alkohol, kokain og sovepiller, da han påkørte en 13-årig pige i Brønshøj. Hun har fået adskillige brud og en blødning i hjernen

Spritbilistens bil vidner om et hårdt sammenstød (Video: Local Eyes)

Har du kendskab til sagen, så send en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

En ung mand fra København havde drukket 10-15 genstande, taget kokain og til sidst omkring 15 sovepiller, inden han fredag morgen satte sig bag rattet og kørte mod Brønshøj, hvor han påkørte en 13-årig pige.

Det kom frem i Retten på Frederiksberg tirsdag, hvor den 19-årige blev genfremstillet i grundlovsforhør. Det skete, fordi han ikke var mentalt i stand til at møde op til det første grundlovsforhør, som blev holdt fredag eftermiddag.

Se mere video på localeyes.dk

I kunstigt koma
Den 13-årige pige fik brud på flere ansigtsknogler, en mindre blødning i hjernen og brud på begge ben. Hun var efter ulykken i livsfare og måtte lægges i kunstigt koma. Hendes tilstand var dog stabil.

Det har ikke været muligt at blive opdateret på hendes tilstand her fire dage efter ulykken.

Kørte 13-årig ned: For syg til grundlovsforhør

I grundlovsforhøret forklarede den høje og lidt ranglede mand, at han aftenen før ulykken var i byen med nogle venner til klokken 5 om morgenen. I løbet af natten drak han mindst 10-15 genstande, ligesom han tog kokain.

- Jeg husker ikke, hvor meget jeg tog, forklarede den 19-årige, som er beskyttet af et navneforbud, i retten tirsdag. Han virkede fattet, og kun et blåt øje vidnede om, at han for fire dage siden var involveret i en voldsom ulykke.

Mødte spritbilist sekunder inden ulykke: Han fløj afsted

Fik mørke tanker
Han forklarede videre, hvordan han da han kom hjem om morgenen tog en masse sovepiller, fordi han ville tage sit eget liv.

- Jeg havde været deprimeret i en måneds tid, forklarede han og tilføjede, at kombinationen af depression og den nedtur, han fik, da kokainrusen begyndte at tage af, gav ham 'mørke tanker' og lyst til at ende sit liv.

TV: Her blev 13-årig torpederet af spritbilist

Men sovepillerne han selv havde var ikke nok, så han besluttede sig for at køre ud til sine forældre for at få fat i nogle flere. På vejen derhen skete ulykken - ved krydset mellem Korsager Allé og Merløsevej - hvor den 19-årige ifølge flere vidner kom kørende med en alt for høj hastighed.

Et vidne mente, at han havde kørt mellem 70-100 km/t på vejen, hvor hastighedsbegrænsningen er 30, mens et andet vidne har fortalt til Ekstra Bladet, at han kørte mindst 60.

Husker intet
- Jeg husker, at jeg tog beslutningen om at køre hen til mine forældre, men derefter husker jeg intet, fortalte den 19-årige i retten.

- Det næste, jeg husker, er, at en betjent beder mig puste i et alkometer.

Den første måling viste, at hans promille var 1,83, ligesom han testede positiv for kokain. Han blev efterfølgende kørt på hospitalet, fordi han fik det dårligt - og har siden fredag været på psykiatrisk afdeling, indtil han blev klar til at blive stillet for en dommer.

Spritbilist fængslet: Kørte 13-årig ned

Han nægtede sig skyldig i tirsdagens grundlovsforhør, hvor hans storebror var til stede som den eneste udover Ekstra Bladet. Det gjorde han, fordi han ikke huskede ulykken.

Han blev i første omgang fængslet i 13 dage - frem til 15. december.

- Den form for kørsel og det, der er sket, gør, at varetægtsfængsling er nødvendigt for retshåndhævelsen, lød det fra dommeren, der samtidig understregede, at den 19-åriges spritkørsel kan give op til otte års fængsel.