Spritbilist dræbte Alexander - nu skal han i retten igen

Sagen handler om kørsel uden førerret og bygger ifølge forsvarsadvokaten på en enkelt vidneberetning

13-årige Alexander Pedersen blev offer for en spritbilist 18. november 2013 (Privatfoto)
13-årige Alexander Pedersen blev offer for en spritbilist 18. november 2013 (Privatfoto)

18. november 2013 ændredes flere familiers hverdag sig i Frederiksværk. Omkring spisetid om aftenen cyklede 13-årige Alexander Pedersen ad Hillerødvej, fordi han skulle hjem til sin mormor og spise aftensmad.

Alexander nåede dog desværre aldrig frem, da en i dag 45-årig spritbilist i modkørende kørselsretning drønede over i det modsatte spor og ind over cykelstien, hvor Alexander var.

Den 13-årige dreng blev dræbt på stedet, og knap en måned senere faldt dommen over den 45-årige mand, som også kommer fra Frederiksværk.

To år skulle han i fængsel, og så blev hans kørekort frakendt i ti år - en dom, som Østre Landsret stadfæstede et halvt år senere.

Men torsdag skal han altså for retten i Hillerød igen. Denne gang handler det om kørsel uden førerret.

Kørte Alexander ihjel: Spritbilist fik to års fængsel

Et vidne så ham
Den 45-årige mand kom ud af fængslet for nyligt. Men på trods af dommen om 10 års frakendelse af kørekortet, har han altså angiveligt kørt bil igen.

Det mener et vidne i Frederiksværk i hvert fald.

- Der er en person, som har anmeldt ham. Personen påstår, at hun har set ham køre. Det er altså ikke politiet, som har stoppet ham, mens han har siddet bag rattet, siger Peter Hjørne, der er forsvarsadvokat for manden.

Forsvarsadvokaten forklarer, at efter ulykken i november 2013 har en stor del af byen vendt sig mod den 45-årige. Han har dog alligevel valgt at blive boende i byen. Den 45-årige frygter ifølge advokaten at møde de pårørende i retten torsdag.

- Den 45-årige siger, at han ikke har været ude og køre, og at han har vidner, der kan bekræfte, at han har ligget i sin seng derhjemme, mens han angiveligt skulle have været i bilen, siger Peter Hjørne.

Efter dom over spritbilist: Det bliver aldrig bedre

Et anstrengt retsmøde
Peter Hjørne er sikker på, at der ikke bliver god stemning i retten i Hillerød torsdag, når sagen skal køre.

- Det bliver et retsmøde med spændinger, siger forsvarsadvokaten.

Han er helt sikker på, hvilken dom han vil påstå.

- Min påstand er frifindelse, og så må dommeren jo afgøre det. Men jeg regner også med, at det ender sådan, siger Peter Hjørne.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få fat i sagens anklager.

Retsmødet kommer til at stå torsdag eftermiddag.