Spritbilist kørte ven ihjel efter fødselsdagsfest

25-årig tiltalt for trafikdrab efter 30 års fødselsdagsfest, hvor offeret også deltog

Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Efter knapt 10 uger på hospitalet døde en 28-årig mand af de svære hovedskader, som han fik ved en påkørsel i Gørløv på Sjælland.

Han cyklede på Helsingevej meget tidligt om morgenen den 10. august sidste år på vej hjem fra en 30 års fødselsdagsfest, da han blev påkørt bagfra af en spritbilist, der også havde været gæst ved fødselsdagsfesten.

Bilisten, 25, stilles onsdag for retten i Holbæk, hvor han er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Hans promille var 1,2, og anklagemyndigheden ventes at nedlægge påstand om en dom på halvandet års fængsel og frakendelse af kørekortet.

Den 25-årige blev varetægtsfængslet efter ulykken, men blev løsladt i september. Først den 21. oktober døde den 28-årige af sine kvæstelser.

Bad kammerat ringe 112
Efter påkørslen kørte bilisten videre, men han ringede dog til en kammerat og bad denne ringe 1-1-2, hvad kammeraten da også gjorde. Men først seks timer efter ulykken blev den 25-årige anholdt, da han ringede til politiet og meldte sig.

Han havde lånt bilen, en varebil, af sin far og efter ulykken kørte han tilbage til fødselsdagsfesten, hvor han parkerede bilen, så den var ude af syne. Politiet fandt dog bilen, der havde skader, som passede til vragdele, der lå på ulykkesstedet.

Krimi 24-årig fængslet for at køre kammerat ned

De to unge forlod fødselsdagsfesten stort set samtidigt, og de kendte hinanden. Den 28-årige tog sin cykel, mens den 25-årige valgte at køre bil, selvom han var fuld. Ifølge anklageskriftet kørte den 25-årige ikke efter forholdene på den dårligt oplyste vej, og bilens venstre forlygte virkede ikke.

Han kørte mindst 50 km/t og ramte cyklisten, der kørte i samme retning på Helsingevej ud for 14. Den 28-årige blev kastet af cyklen og fik svære hovedskader. Han blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter, og i mange dage kæmpede lægerne for at redde hans liv.

Den 25-årige har stort set tilstået, men retssagen skal alligevel køre som en domsmandssag med vidner. Foruden fængsel kræver anklagemyndigheden den 25-årige idømt en bøde.

Den 28-årige cyklist blev fløjet til Riget med lægehelikopteren. (Foto: Jens Dreslin/Polfoto) Krimi Bilist kræves fængslet: Kørte cyklist ned efter fest