Spritbilist taget med vanvittig promille

En mand fra Sydsjælland blev lørdag taget i en ordentlig brandert, mens han kørte bil

- Bevidstheden nedsættes, og man kan blive bevidstløs. Åndedrætscenteret i hjernen kan hæmmes. Opkast er almindeligt. Promille over 3 kan være dødelig.

Sådan skriver sundhed.dk om det, der betegnes som 'en meget høj promille'.

Og det må man sige, at en mand fra det sydsjællandske havde, da han lørdag blev stoppet af politiet mistænkt for spritkørsel.

Hele 3,28 stod der på alkometeret, da der var blevet blæst, og det er som bekendt milevidt over den tilladte promillegrænse på 0,5.

Kørte usikkert

Søren Østervig, vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, understreger, at den målte promille er vejledende, og at den endeligt skal fastslås ved en blodprøve.

Vagtchefen var ikke som sådan overrasket over, at manden overhovedet var i stand til at føre en bil, men han fortæller dog, at det bestemt ikke er hverdag, at man snupper en bilist med så stor en mængde alkohol i kroppen.

- Der er jo forskel på dig, mig og andre, og hvordan man ligesom håndterer de her mængder alkohol. Men vi har da snakket om herinde, at vi nok ikke ville være i stand til særlig meget dagene efter. Det er bestemt ikke normalt, siger Søren Østervig til Ekstra Bladet.

Ramte ikke noget

Det var en borger, der alarmerede politiet om den mistænkelige bilist.

- Vi får en melding fra en borger, der har truffet en bil, som borgeren oplever kører meget usikkert, og som havde svært ved at køre rundt om helleanlæg, fortæller Søren Østervig.

Politiet får stoppet spritbilisten i tide og kan konstatere, at han ikke har udrettet nogen skade.

- Manden var på vej hjem. Han har ikke ramt noget eller smadret sin bil, beretter vagtchefen, der samtidigt kan fortælle, at den pågældende ikke er kendt for lignende episoder.

Mandens bil blev beslaglagt på stedet, og han vil blive frakendt sit kørekort. Derudover står han til en klækkelig bøde, der bestemmes i forhold til hans indkomst.