Annonce:
Annonce:

Spritstiv lærer var frakendt kørekortet

55-årig dødsbilist sad i bilen og drak guldøl kort før trafikdrab på 14-årig

Ekstra Bladets Karsten Gøttler giver her en opdatering fra rundkørslen, hvor den tragiske ulykke fandt sted (Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Krimi

- Jeg drak et par Royal Export i bilen på vej hjem.

Sådan lød det fra den 55-årige lærer fra Langå, kort efter han i går ved 13-tiden havde påkørt og dræbt en 14-årig skolepige i en rundkørsel tæt på hendes hjem i Langå.

Manden, der tidligere har været ansat på den dræbte teenagers skole, erkendte over for politiet, at han havde drukket et par bajere i bilen på vej hjem. Antallet harmonerer dog langt fra med den høje promille på 1,63, som blev målt på et alkometer.

Skilte væltet ned. Foto: Ernst Van Norde
Skilte væltet ned. Foto: Ernst Van Norde

Fuld skolelærer kørte 14-årig ihjel

Inddraget kørekort
Under grundlovsforhøret i Randers lørdag formiddag kom det frem, at den 55-årige svært berusede mand for nylig havde fået inddraget sit kørekort, fordi han var udeblevet fra en køreprøve i marts som følge af en spritdom i 2016.

Annonce:

Tina passer trafik-invalid søn døgnet rundt: Hvad nu, hvis jeg dør

Efter at have ramt den cyklende pige med så stor kraft, at hendes cykel blev revet i flere dele, fortsatte den 55-åriges blå Mercedes stationcar tværs over en forhøjning midt i rundkørslen og smadrede et autoværn. Her fandt ambulanceredderne også den svært kvæstede pige. Hun blev erklæret død kort efter.

Manden var ikke bare fuld - han kørte også alt for stærkt. Foto: Claus Bonnerup
Manden var ikke bare fuld - han kørte også alt for stærkt. Foto: Claus Bonnerup

Blomster og sorg
Ekstra Bladets reporter ved ulykkesstedet i Langå fortæller, hvordan sorgen hænger tungt over de mennesker, der strømmer til stedet for at lægge blomster.

Allerede fredag eftermiddag kort efter ulykken kom de første til for at placere blomster på det sted, hvor den unge piges liv stoppede.

Inden grundlovforhørets start lørdag forsøgte anklager at få dommer til at lukke dørene, men efter pressens protester valgte dommer af afvise anmodningen.

De værste vanvidsbilister

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: