Spritstiv russisk lastbilchauffør dømt: Kørte 150 km/t på motorvejen

Chaufføren havde en promille på 1,75 og var flere gange ved at falde i søvn undervejs

Den fulde russer kørte slingrende på E45, så han flere gange var ved at miste herredømmet. Arkivfoto: Casper Dalhoff/POLFOTO
Den fulde russer kørte slingrende på E45, så han flere gange var ved at miste herredømmet. Arkivfoto: Casper Dalhoff/POLFOTO
Følg Krimi

Med risiko for medtrafikanternes liv og førlighed slingrede en stiv russisk chauffør i sin lastbil med hænger med en promille på 1,75 på motorvej E45 fra Vejle til afkørslen Aarhus Nord den 14. maj i år.

I dag blev han idømt 50 dages ubetinget fængsel i Retten i Aarhus, ligesom han fik en tillægsbøde, fem års frakendelse af førerretten og udvisning af Danmark. Han modtog dommen.

Han erkendte, at han havde kørt spirituspåvirket og drak sig fuld i Jägermeister.

- Han drak undervejs. Det gjorde han, fordi han havde tandpine, fortæller sagens anklager, Iben Holm.

Manden erkendte ligeledes, at han var ved at falde i søvn flere gange under kørslen.

Fuld russer fængslet: Slingrede i lastbil med høj fart på motorvejen

Retten vurderede, at der var tale om særlig hensynsløs kørsel, det man populært kalder vanvidskørsel, og lagde vægt på, at han kørte over en så lang strækning med meget høje hastigheder og meget slingrende.

- Der kommer det element i det, at når du kører over en meget lang strækning, så må du på et tidspunkt sige til dig selv, at det her går simpelthen ikke. Jeg er jo lige ved at køre ind i folk hele tiden, siger anklageren.

Undervejs var han lige ved at ryge ud i midten af motorvejen og ud i nødsporet.

Manden blev ligeledes dømt for at have sat lastbilens kontrolapparat, der registrerer køre/hviletid, og hastighedsbegrænseren ud af spil, så lastbilen kunne komme op på den voldsomme hastighed.

- Det nægtede han pure. Han sagde, at han aldrig havde lagt mærke til, at den kunne køre hurtigere og ikke registrerede kørslen. Men han blev dømt for det, fordi man siger, at han blev dømt for at køre op til 150 km/t, så kan man ikke komme og påstå, at man troede, den kun kunne køre 90, siger Iben Holm.

Lastbilens hastighed er beregnet ud fra en aflæsning af bilen gps og en vidneforklaring fra en medtrafikant, der alarmerede politiet og fulgte ham, men opgav, da han selv kom op på 140 km/t. Lastbilen overhalede medtrafikanter undervejs.

- Det er jo vanvittigt, hvis du tænker dig, at du kommer kørende på motorvejen med 110, og så kommer der en lastbil brølende forbi med 150. Det kunne virkelig være gået galt, siger Iben Holm og fortsætter:

- Der var ikke nogen, der var i fare på den måde, fordi folk så det og holdt afstand. Så det var ikke sådan, at han var ved at køre ind i nogen. Men vidnet forklarede, at hængeren på lastbilen simpelthen svajede så meget, at han var bange for, om den ville falde. Og hvis den var faldet, så var hele lastbilen jo faldet. Og så var det ikke til at sige, hvad der var sket af frygtelige ting, siger anklageren.

Russerens lastbil er indregistreret i Finland, mens han selv har midlertidigt ophold i Esland.

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.