Spytte-manden erklærer sig skyldig i racisme

I lang tid nægtede han at have spyttet på flygtninge, men han har nu valgt at betale bøden

Han blev landskendt, efter dette billede blev taget. (FOTO: Sigrid Nygaard)
Han blev landskendt, efter dette billede blev taget. (FOTO: Sigrid Nygaard)

Spytte-manden har valgt at acceptere bøden på 5.000 kroner for at overtræde loven om racisme. Det skriver TV2.

- Når han har vedtaget en bøde, så må det jo ligge implicit, at han har erkendt sig skyldig, siger Jeanette Wincentz Andersen fra anklagemyndigheden i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2.

Den 58-årige mand blev kendt af hele landet, da der sidste år blev taget et billede, hvorpå det ser ud til, at han spytter på flygtninge.

Han blev sigtet for racisme og efterfølgende valgte statsadvokaten at rejse tiltale for overtrædelse af racismeparagraffen. 

Den 58-årige mand, der i oktober var på alles læber, er blevet tiltalt for racisme. (Foto: Sigrid Nygaard/Information) Krimi Spytte-manden tiltalt for racisme

Episoden skete den 7. september sidste år og udover at spytte mod flygtningene, blev den 58-årige mand også tiltalt for at have råbt racistiske ytringer og give 'fuckfingeren' mod de netop ankomne flygtninge og migranter.

I første omgang blev kvinden på billedet kontaktet af adskillige medier, der troede, at hun var gift med spytte-manden. Hun understregede efterfølgende, at det bestemt ikke var tilfældet.

- Han spyttede flere gange. Lige pludselig sagde konen 'nu stopper du', og så trak han sig tilbage. Jeg så ikke, hvad der skete derefter, for jeg havde tårer i øjnene. Jeg var meget berørt, sagde Lili Faxholm Vilhelmsen dengang til Ekstra Bladet og tilføjede:

- Man kan ikke behandle folk på den måde. De har knoklet i flere måneder for at komme op til et land, hvor der ikke er skyderi. Så det er uforskammet at sådan en mand står og spytter dem i hovedet.

Her ses spytte-manden midt i det, som fotografen beskriver som flere spyt mod flygtninge på motorvejen ved Rødby. Kvinden i forgrunden er ikke mandens kone. (Foto: Sigrid Nygaard, Information.) Samfund Øjenvidne bekræfter: Spytte-manden fik mig til at græde

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra anklager Jeanette Wincentz Andersen.

Her ses spytte-manden midt i det, som fotografen beskriver som flere spyt mod flygtninge på motorvejen ved Rødby. Kvinden i forgrunden er ikke mandens kone. (Foto: Sigrid Nygaard, Information.) Samfund Fotograf om spytte-manden: Han spyttede på flere før konen sagde stop