SSP-medarbejder sigtet for massiv hash-handel

En 45-årig mand arbejdede med kriminelle og udsatte børn og unge i Københavns Kommune, indtil han tidligere i december blev anholdt sammen med tre andre mænd for at have opbevaret 190 kilo hash

Københavns Politi anholdte den 10. december fire mænd for at have opbevaret 190 kilo hash i en lejlighed på indre Nørrebro. Nu viser det sig, at én af de fire mænd ifølge Radio24syv arbejdede som SSP-medarbejder i Københavns Kommune.

De fire mænd er henholdsvis 21, 29, 41 og 45 år gamle, og det er den 45-årige, der altså arbejdede som SSP-medarbejder - også kaldet gadeplansmedarbejder.

Manden havde været dømt for kriminalitet, da han blev ansat af kommunen, og har i sin ansættelse arbejdet med kriminelle og kriminalitets-truede samt udsatte børn og unge.

Mænd havde 190 kilo hash i lejlighed

Nyheden om den kommunale medarbejder har rystet flere politikere på Københavns Rådhus.

- Jeg har nu skrevet til socialborgmester Jesper Christensen (S) og socialforvaltningens direktør, Anette Laigaard, og bedt om en redegørelse. Det lyder jo helt forrykt, siger Karina Rohrberg Jessen (V) til Radio24syv.

Over for radioen udtaler formanden for SSP-samrådet kritik af kommunerne for at ansætte tidligere kriminelle til at arbejde med børn og unge.

- Jeg mener aldrig nogensinde, at det kan være en kvalifikation, at man har været tidligere kriminel, eller at man er en del af et ulovligt miljø. For mig at se vil det altid diskvalificere en til at tage sådan et job, hvis man skal være rollemodel for unge, siger formand for SSP-samrådet Jørgen Pedersen til Radio24syv.

Flere kommuner har ifølge radioen ansat SSP-medarbejdere, fordi de havde en fortid som kriminel.

Københavns Politi havde overvåget lejligheden i flere måneder forud for anholdelsen. Tre af mændene - den 29-, 41- og 45-årige - er desuden sigtet for at have videresolgt 110 kilo hash til hash-markedet på Nørrebro.

Hashen blev fundet i den 41-åriges lejlighed.

Socialforvaltningen i Københavns Kommune har over for radioen ikke ønsket at kommentere sagen.