Annonce:
Annonce:

Stærkere hash truer europæernes helbred

Cannabis bliver stærkere, og europæiske hospitaler får flere akutte patienter med overdosis, viser rapport

Annonce:
Følg Krimi

Hash er ikke længere, som den var engang. Den er stærkere - og farligere.

For de stoffer, der er i omløb, bliver stadigt mere kraftige, og det gælder også hash og marihuana - eller cannabis, som rusmidlerne fra hampeplanten kaldes.

Det viser en rapport fra EU’s narkoagentur, EMCDDA, som torsdag præsenteres i agenturets hovedkvarter i Lissabon.

- Det er en meget vigtig pointe, at cannabis er blevet stærkere, siger Alexis Goosdeel, leder af EMCDDA’s afdeling for internationalt samarbejde, til Ritzau.

- Noget af det vigtigste i den seneste narkotikaforskning er i øvrigt, at vi har fået flere beviser for, at cannabis er farligt, siger han

Der er altså et højere indhold af aktivt stof i cannabis end tidligere. Det betyder, at der er større risiko for blandt andet hjerneskader, psykoser og angsttilfælde blandt dem, der bruger det, viser rapporten.

Annonce:

- Da jeg var barn i 1960’erne, var det en gængs opfattelse blandt de unge, at cannabis bare var for sjov. I dag er der mere forskning, der understreger, at det i hvert fald ikke bare er sjov, siger Alexis Goosdeel.

Risikoen for at få en overdosis, når man for eksempel ryger hash, er steget i takt med, at stofferne er blevet kraftigere. Og det kan mærkes på sygehuse og skadestuer rundt om i Europa.

- Vi ser, at der sker en stigning i antallet af patienter, der får brug for akut behandling på hospitalet, efter at de har taget cannabis, siger Julian Vicente, leder af EMCDDA’s afdeling for epidemiologi, til Ritzau.

Det er især ændringer i fremstillingsmetoderne, der er skyld i, at cannabis får et højere indhold af det aktive stof THC, viser rapporten fra EMCDDA.

Ifølge Julian Vicente er der også i de fleste europæiske lande flere, der søger hjælp til at komme ud af hashmisbrug, sammenlignet med tidligere.

Mens færre unge i lande som Spanien, Storbritannien og Tyskland ryger hash, er der de seneste år sket en stigning i forbruget blandt de danske unge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: