Stærkt religiøs mand idømt syv års fængsel

Kvinde blev holdt strengt isoleret af sin partner, og hendes selvværd blev nedbrudt, fastslår byret

Retten i Glostrup har tirsdag afsagt dom i en sag om mishandling og voldtægt. En kvinde blev udsat for forbrydelser både i en lejlighed i Herlev og under en bryllupsrejse til Thailand, hedder det i anklageskriftet. (Arkivfoto) Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Retten i Glostrup har tirsdag afsagt dom i en sag om mishandling og voldtægt. En kvinde blev udsat for forbrydelser både i en lejlighed i Herlev og under en bryllupsrejse til Thailand, hedder det i anklageskriftet. (Arkivfoto) Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Følg Krimi

En stærkt religiøs 40-årig mand er tirsdag blevet idømt syv års fængsel af Retten i Glostrup i en sag om voldtægt, mishandling og psykisk vold mod sin partner.

Samtidig er offeret i sagen blevet tilkendt erstatning på 741.300 kroner, oplyser retten.

Ifølge tiltalen skete forbrydelserne i løbet af et halvt års tid i 2019, hvor han blandt andet tvang kvinden til at isolere sig fra familie og venner, læse bibelen og overvågede hende med video-kameraer.

- Retten har lagt vægt på det samlede billede med den særdeles grove behandling af hende dagligt i mere end et halvt år, hvor også den nye bestemmelse om psykisk vold kommer i anvendelse, siger specialanklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Den dømte har nægtet sig skyldig og ankede dommen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet.

Voldtægter og mishandling
Ifølge anklageskriftet begik manden, der er dansk statsborger af iransk herkomst, adskillige gange voldtægter mod sin partner. Her slog han hende med flad og knyttet hånd i ansigtet, tog kvælergreb, rev hende i håret og gennem psykisk vold tvang han hende til samleje.

Kvinden blev også udsat for vold med karakter af mishandling, og af anklageskriftet fremgår det, at hun blev spyttet i ansigtet, hvorefter han, ifølge tiltalen, sagde: ’Du er en synder og luder, der fortjener at dø i det mørkeste helvede, hvis du ikke angrer.’

Overvågede kvinden
Den psykiske vold, som manden udsatte kvinden for, omfattede også, at hun skulle isolere sig helt fra familie og venner, skifte navn og telefonnummer. Hun fik ligeledes forbud mod at bruge sociale medier, og måtte ikke forlade lejligheden eller kommunikere med andre uden hans tilladelse.

Ifølge tiltalen krævede han også, at hun læste bibelen og fortalte ham om sit liv i detaljer, før de mødtes.

For at kunne holde øje med kvinden installerede den nu dømte overvågningskameraer i parrets lejlighed i Herlev.

Selvværd nedbrudt
Retten har fundet det bevist, at kvinden ud over voldtægt blev slået og revet i håret, ligesom han tog kvælertag på hende.

Den forholdsvis høje erstatning er givet for tort, svie og smerte samt for tabt arbejdsfortjeneste. Mandens hårde kontrol med hende betød, at hun mistede indtægter fra et job.

Retten har slået fast, at den psykiske vold betød, at kvindens selvværd blev nedbrudt, oplyser specialanklager Morten Frederiksen.

Kvinden er fortsat psykisk påvirket og bor 'et særligt sted, som hjælper hende', oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Seneste nyt

Folk med høj uddannelse, der opfører sig top-idiotisk

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.