Stak mand i halsen og hyldede rockerklub

Rocker-relateret trio bag drabsforsøg: En mand anholdt, mens to andre er fanget på overvågningsmateriale

En 21-årig mand er torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for drabsforsøg, efter han stak en 26-årig mand i halsen.

Det bekræfter Københavns Politi over for Ekstra Bladet.

- Vi har i går anholdt en person klokken 10.10 på en adresse nord for København. Hændelsen skete 16. april i år, hvor gerningsmanden hiver fat i den forurettede bagfra og fører en kniv op mod halsen for at skære halsen over. Han får en flænge bag højre øre og et snitsår i højre håndflade, fortæller Steffen Th. Steffensen, politikommissær ved afdelingen for organiseret kriminalitet, til Ekstra Bladet.

Banderelationer
Den forurettede sad sammen med en 25-årig i en bil, da overfaldet fandt sted. Det lykkedes de to at slippe væk, og derfor slap de også for alvorlige skader. Gerningsmanden var sammen med to andre, og sammen de forsøgte at indhente de to forurettede.

- De tre personer kan ikke følge med, så de går tilbage til de forurettes bil. Vores anholdte smadrer og sparker til bilen og knuser højre rude, mens en af de andre tager en genstand og rammer forruden et par gange eller tre, lyder det fra Steffen Th. Steffensen.

De tre mænd er både ankommet og forlader stedet i to biler.

- Inden de kører, stiller personen, der slog mod forruden, sig på den ene bils dørtrin, hvor han råber: Satudarah, Satudarah, fortæller politikommissæren.

Ifølge politiet har manden henvist til rockerklubben Satudarah. Ingen af de tre personer er registreret som bandemedlemmer, men de har angiveligt relationer til personer i miljøet.

Har dem på overvågningsmateriale
Det lykkedes politiet at finde frem til den 21-årige ud fra tekniske spor og overvågningsmateriale. Steffen Th. Steffensen vil ikke gå i detaljer med de spor, der har ledt dem frem til den 21-årige.

Derudover kender politiet identiteten på en af de to andre, men mangler spor i arbejdet på at identificere den tredje mand.

- Jeg vil opfordre de to andre til at melde sig til politiet, så vi er fri for at rende rundt og søge dem.

- Vil I offentliggøre billeder af de mistænkte?

- Vi har noget overvågning på den, så det overvejer vi. Indtil videre vil jeg ikke gå i detaljer, for jeg har en fin video på dem, så jeg er sikker på, at jeg nok skal få fat i dem. Men jeg kan kun opfordre dem til at melde sig selv, siger Steffen Th. Steffensen.

Sigtet for medvirken
Ifølge politiet er der tale om et groft overfald, og de to mistænkte vil derfor heller ikke gå fri.

- De vil blive sigtet for medvirken til drabsforsøg. Vi går ud fra, at de har haft en aftale om det. Det er voldsomt, når man tager fat i kraven på en mand og fører kniven hen over halsen på ham. Det er sgu voldsomt.

Politiet har været i kontakt med de to forurettede.

- De har ikke været særlig meddelsomme. Noget tyder på, at de også har kontakter til bande-miljøet, men de er heller ikke registreret, afslutter politikommissæren over for Ekstra Bladet.