Annonce:
Annonce:

Stedmor til tog-kaprer: Han truer mig på livet

For 12 år siden kaprede han et tog og holdt gidsler. Onsdag forsøgte politiet i ni timer at fange manden. Hans stedmor fortæller om dødstruslerne fra ham og frygten for, at han opsøger hende

Ekstra Bladets Per Rasmussen var i Sorø det meste af dagen i går. Som eneste medieperson på stedet, giver han her den seneste live-update, mens bomberydderne forlader den 40-årige mands lejlighed
Annonce:
Følg Krimi

Det meste af onsdagen har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forsøgt at få fat i en 40-årige mand, der befandt sig i sin lejlighed med et våben. Det lykkedes politiet at anholde manden kort efter klokken 20.00, da det havde stået på i mere end ni timer.

Det er ikke første gang, manden er i karambolage med politiet.

I 2004 blev han landskendt, da han kaprede et tog på Mørkøv Station ved Kalundborg og holdt 60 passagerer og ansatte som gidsler i tre timer.

Han sigtede på gidslerne med to pistoler, der senere viste sig at være attrapper. I modsætning til episoden onsdag, da manden ifølge politiet var bevæbnet.

Tog-kapreren i 2004 med pistoler i hænderne. (FOTO: Gert Jensen)
Tog-kapreren i 2004 med pistoler i hænderne. (FOTO: Gert Jensen)
 

Psykisk syg tog-kaprer er nu anholdt efter flere timers drama

'Jeg er bange for ham'
Mandens familie har flere gange fortalt medierne om hans liv som paranoid-skizofren og diagnosen, han første gang fik som 11-årig

Annonce:

Ekstra Bladet har i løbet af dagen haft kontakt til hans stedmor, der var gift med hans nu afdøde far og har kendt ham, siden han var 10 år gammel.

- Jeg har været så bange hele dagen. Jeg låste alle dørene, og jeg græd flere gange, siger stedmoderen til Ekstra Bladet kort tid efter manden er blevet anholdt.

Hun fortæller om 30 år med psykisk syg stedsøn, der flere gange har truet hende på livet, og som gøre hende bange for at være i sit eget hjem.

- Det har været rigtig hårdt. Han har truet mig på livet flere gange. Nogle gange meget alvorligt.

Den 40-årige mand har angiveligt en dødsliste over personer, han mener, skal dø. Her florerer stedmoderen ofte øverst på listen.

- Han skriver sms’er til mig hele tiden. Og indimellem fortæller han mig, hvor jeg står på hans dødsliste.

Psykisk syg tog-kaprer i nyt drama

Var utryg i sit eget hjem
Den 40-årige mand fik første gang sin diagnose som 11-årig og op gennem hans teenage år blev det kun værre.

Annonce:

Efter stedmoderen og faderen til den psykisk syge mand blev klar over, hvor syg han var, kom han stadig på besøg indimellem, hvor han også til tider overnattede.

- Når han sov her, holdt vi døren til soveværelset lukket, og min mand sov på albuerne. Vi vidste ikke, hvad han kunne finde på. Det var rigtig ubehageligt at skulle være så utryg i sit eget hjem.

Siden hendes mand, der er den 40-åriges far, døde for to år siden, har stedmoderen frygtet, at den 40-årige ville opsøge hende. 

- Politiet sagde, at jeg skulle ringe, hvis han var her, og så ville de komme med det samme. Det er selvfølgelig rart at vide, men han har truet mig så mange gange, så jeg tør ikke vide mig sikker, siger stedmoderen, der endelig kan slappe af, efter hendes stedsøn blev anholdt kort efter klokken 20.00 onsdag aften.

- Jeg er rigtig lettet og glad for, at han er blevet anholdt og ikke blev skudt af politiet.

Stedmoderens navn er kendt af Ekstra Bladet, men af hensyn til den psykisk syge stedsøn, vælger vi ikke at skrive det.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: