Stenkast på Christiania: Seks betjente kommet til skade

To betjente har været på skadestuen efter episoden, der fandt sted sidst på eftermiddagen

Da politiet var ved at trække sig tilbage efter fredagens aktion på Christiania, blev der kastet sten mod betjentene, og fem kom til skade. Se rydningen af pusherstreet her

Ved du noget? Så tip os på mail til 1224@eb.dk eller på SMS til 1224. Det koster alm. takst.

Seks politibetjente er kommet til skade, efter at der fredag eftermiddag er blevet kastet sten mod dem på Christiania.

Det fortæller Dannie Rise, leder af Task Force Pusherstreet hos Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

- Det er nu blevet til seks politibetjente i alt, der er blevet ramt af sten på Christiania i forbindelse med, at vi var ude at pille boder ned i Pusherstreet, siger han.

- Kvart over fem er vi færdige, og da vi trækker os ud derindefra, bliver vi mødt af en masse, der kaster sten efter os. Det er i den forbindelse, at seks politifolk bliver ramt af sten - nogle overfladisk, andre mere grelt, siger han.

Der er blandt andet en betjent, der har fået en sten på visiret af sin hjelm, hvorefter visiret er flækket.

- To af dem har været på skadestuen og er blevet skadestuebehandlet. De er begge blevet sendt hjem og ligger nu og prøver at komme sig. Ham, der blev ramt på hjelmen, er selvfølgelig lidt groggy. Det er klart, siger Dannie Rise.

- Det har ikke været nødvendigt at få de andre fire på skadestuen, men de er alle sammen blevet ramt af sten og har ømhed, uddyber han.

Politiet har endnu ikke anholdt nogen i forbindelse med stenkasteriet. I forbindelse med selve aktionen er 18 personer blevet anholdt.