Stenkast på motorvej: Donationer på op til 100.000 vælter ind

Private og firmaer står i kø for at donere penge til personer, der har afgørende informationer i sagen om stenkast fra motorvejsbroen ved fynske motorvej

En mor mistede livet og hendes mand blev livsfarligt kvæstet, da en eller flere ukendte gerningsmænd kastede tunge sten ud fra en motorvejsbro på Fyn. Video: Local Eyes
Følg Krimi

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Rigtig mange mennesker er dybt rystede over sagen om et dræbende stenkast fra en motorvejsbro over den fynske motorvej.

Siden en 33-årig tysk kvinde natten til søndag blev slået ihjel, da stenen ramte hendes bil, har mange henvendt sig direkte til Fyns Politi med et ønske om at donere penge til personer, der har afgørende informationer til opklaringen af sagen.

Se mere video på localeyes.dk

Det fortæller Janne Svärd, der er chefkonsulent ved Fyns Politi og ansvarlig for at håndtere dursørhenvendelserne.

- Beløbene spænder fra 50 til op mod 100.000 kroner. Det er både privatpersoner og firmaer, som gerne vil have denne her forbrydelse opklaret, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Efter tragedie på motorvej: Sådan vil de øge sikkerheden

Et sjældent fænomen
Det samlede beløb for donationerne kan hun ikke afsløre, ligesom hun heller ikke kan afsløre, hvem der står bag de høje beløb. 

- Vi har ikke et fuldt overblik over det samlede beløb, og samtidig er der jo den omstændighed, at fordi folk erklærer, at de vil give en dusør, betyder det ikke nødvendigvis, at beløbet bliver indbetalt.

Hvis man ønsker, at politiet skal administrere dusøren, kontakter Janne Svärd den pågældende person for at gøre opmærksom på betingelserne.

- Vi indgår en aftale mellem dusørgiveren og politiet, så betingelserne for, hvornår pengene udbetales ligger helt fast. Når den aftale er lavet, bliver beløbet deponeret hos os, fortæller Janne Svärd.

Bil ramt af sten på motorvej: 77-årig slap med skrækken

Har I tidligere oplevet, at så mange mennesker ønsker at donere penge til opklaringen af en sag?

- Det er ikke noget, vi ser særlig tit. Sidst vi oplevede at få private donationer var for et par år siden, da en dreng, der var indlagt på Odense Universitetshospital fik stjålet sin computer. Det syntes folk var for meget, og der blev også udlovet privatdusører.

Mor blev dræbt af sten fra bro: Nu er faren i bedring

Private dusører
Foruden folk der har henvendt sig til politiet med dusører, er der ifølge Janne Svärd også en del personer, der privat har udlovet dusører via sociale medier. Og her blander politiet sig ikke.

Tv-værten Jan Hellesøe udlovede søndag en dusør på 5000, mens Business Danmark, der blandt andet organiserer sælgere, udlovede 50.000 kroner.

Den tidligere drabschef Ove Dahl mener, at dusører kan være et godt redskab i en efterforskning.

- Jeg har haft mange sager, hvor der er udlovet dusør gennem tiden. De fleste vil gerne hjælpe politiet og vil det også uden at få penge for det, sagde han tirsdag til Ekstra Bladet.

- Men man kan ikke afvise, at der måske er nogen, der kan lade sig påvirke af det. Så derfor er min holdning til dusør positiv. Jeg synes, at det er ok, at der er nogen, der gerne vil bidrage.

Tidligere drabschef: Positiv over for dusører

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind