Stenkastere smadrede forrude: Så gik bilisten amok

To unge drenge kastede sten fra en bro. Det ville bilisten ikke lade dem slippe godt fra

Følg Krimi

Forskellige steder i Danmark har der den seneste tid været adskillige episoder, hvor bilister har oplevet at få kastet genstande efter sig fra motorvejsbroer. Værst gik det natten til søndag den 21. august, hvor en 33-årig tysk kvinde blev dræbt, da hendes families bil blev ramt af en 30 kilo tung betonflise, der blev smidt fra en motorvejsbro på Fyn. Kvindens søn, en fem-årig dreng, overlevede, men siden er det kommet frem, at den 36-årige far, som har ligget i koma siden hændelsen, risikerer ikke at vågne.

Og det er altså ikke kun i Danmark, at politiet får henvendelser om kasteskyts, der bliver smidt mod trafikanter fra broer. Det svenske nyhedsbureau TT skriver i dag om, hvordan en bilist i den svenske by Borås fik sig en grim oplevelse, da to unge drenge kastede sten ned fra en bro, og smadrede hans forrude.

Det ville manden ifølge det lokale politi ikke finde sig i:

- Han hakkede bremserne i, sprang ud efter drengene, og formåede at få fat i én af dem. Han holdt fast i ham indtil vi ankom, siger Hans Lippens, der er politiets pressetalsmand.

Politiet fik identificeret drengen, som viste sig at være under 16 år. Han blev afleveret hos sine forældre, og politiet udarbejdede en anmeldelse om skaderne og om, at drengen havde medvirket til at bringe andres liv i fare.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale