Stigende ballade i fængslerne - men ro på rockerafdelingen

Rockerafdelingen i Statsfængslet Østjylland er en af undtagelserne, når det gælder vold og ballade rettet mod de ansatte

Følg Krimi

Mens de ansatte i landets fængsler og arresthuse oplever en hård hverdag med trusler og vold - fængselsbetjente er ligefrem blevet passet op og såret af skud - så er der enkelte afdelinger, hvor der stort set ånder fred og ro.

Det gælder især rockerafdelingen i Statsfængslet Østjylland på Enner Mark uden for Horsens. Her er der folk med tilknytning til Hells Angels og Bandidos, der afsoner.

- Det er korrekt, siger Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet.

- Jeg hører ret hurtigt om, hvis der er ballade et givent sted. Men i forhold til den afdeling, så hører jeg aldrig noget, fortæller Østerbye.

- Jeg tror, det beror på to ting. Dels fordi man på Østjylland har forstået at tackle det på den rigtige måde, hvor de har været tydelige i, hvor grænserne går. Og dels fordi de indsatte på den afdeling meget hurtigt har fundet ud af, det i et fængsel fælder om at få det bedste ud af situationen, siger Kim Østerbye, der tilføjer:

- Og her gælder det også om at minimere konflikter med personalet.

- På den afdeling er der jo en del gamle rockere. Og her er der en fast struktur i forhold til, hvem der bestemmer, fortæller Kim Østerbye.

Ny rocker- og bandepakke på vej
På Christiansborg lægges der op til en endnu en rocker- og bandepakke.

Tilbage i september udtalte Trine Brahmsen (S), medlem af Retsudvalget til Altinget.dk at 'regeringen bør droppe besparelser på Kriminalforsorgen og i stedet oprette en ny bandepakke, der kan sikre fængselsbetjentenes sikkerhed'.

En udtalelse, hun stadig står ved, skriver hun i en mail til Ekstra Bladet:

'Ja, vi vil ikke spare på kriminalforsorgen. Det skyldes at der 616 gange sidste år var overfald og trusler mod fængselsbetjente og et stigende sygefravær', lyder det i mailen.

Til det svarer forsvarsadvokat, Peter Secher Schmidt:

- Det er jo ren Trump, når hun opfinder sin egen virkelighed for at skaffe stemmer. Måske ville det være bedre, hvis vores politikere løste rigtige problemer i stedet for at opfinde dem selv.

- Den hårde linie må altså være forbeholdt for dem, der overtræder reglerne. Og det er altså enkeltindivider, siger forsvarsadvokaten.

Fiduskunst og magistervrøvl