Stillads væltet ved Illum: To tilskadekomne

Et stillads er væltet ved Illum i København. To er kommet til skade - dog ikke alvorligt

Her ses det væltede stillads (video: Jonas Olufson)
Følg Krimi

Københavns Politi fik 16.12 tirsdag eftermiddag en anmeldelse om, at et stillads var væltet ved stormagasinet Illum i København.

Det oplyser Københavns Politi til Ekstra Bladet.

- Vi har tilkaldt teknikere, der skal finde ud af præcist, hvordan det er sket, og hvordan vi skal undgå, at det vælter igen, siger vagtchef Michael Poulsen.

Vagtchefen oplyser, at der er to, der kom til skade ved ulykken. Det skulle dog ikke være alvorligt.

- De klager lidt over, at de har ondt i ryggen og nakken. Men heldigvis er de ikke kommet alvorligt til skade, siger vagtchefen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er to mænd kørt væk med ambulance og i nakkekrave. De havde begge fået stilladset over sig og op mod 30 personer hjalp dem med at komme fri.

Ud over de to mænd er der også flere andre, der er ramt. De er dog sluppet med småskrammer.

Betjente råbte
Ekstra Bladet har talt med et vidne, der oplevede situationen på nærmeste hold.

- Jeg hører en ikke særlig høj lyd, og går ud til vinduet for at se, hvad der er sket. Her ser jeg cirka 30 mand, der prøver at løfte stilladset op, siger Rune og fortsætter:

- Omkring to minutter efter kommer der patruljevogne, to ambulancer og brandbiler. Der var rimelig meget panik og frygt i folks øjne. Folk fra andre butikker kom ud for at skabe overblik. Betjentene var ekstra alvorlige og råbte til folk, at de skulle komme væk.

Her kan man se, hvordan det så ud, da stilladset lige var væltet ned i menneskemængden på Strøget (privatvideo)
 

Operationschef Mads Graversen, Københavns Brandvæsen, oplyser, at alarmen lød på stillads væltet og to tilskadekomne. Brandvæsenet sendte special-tjenesten med frigørelsesværktøj og to ambulancer og akutlæge.

- Der var ingen fastklemte. De to personer lå frit tilgængelige, da vi kom frem. Begge er kørt til Rigshospitalets traumecenter, oplyser Mads Graversen, der ikke har nærmere oplysninger om de tilskadekomnes tilstand.

Brandvæsenet sikrede stilladset og overdrog skadestedet til politiet og Arbejdstilsynet, der skal undersøge uheldet.

Her ankommer politiet til stedet (privatvideo)
 

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at der kort før klokken 17 er kommet rimelig ro på, selvom politiet stadig er massivt til stede.

Frygtelig uheldigt
Hos Dansk Stillads Service, der har stået for opførelsen af 'stilladset', er man glade for, at der ikke er nogle, der er kommet alvorligt til skade.

- Jeg vil starte med at sige, at det ikke er et stillads, men et byggepladshegn der er væltet, siger direktør Johnnie Lønbirk til Ekstra Bladet, der har en teori om, hvorfor det er gået galt :

- Enten er det blevet påkørt, eller også har det lidt overlast på en eller anden måde. Det står nede i et terræn, og som jeg opfatter det, er det ikke faldet med et ordentligt drøn, siger han og fortæller, at det er frygtelig uheldigt det, der er sket. 

Glade for reaktionen
Ekstra Bladet har fået en kort kommentar fra Illums forretningsdirektør John Hansen.

- Vi er glade for, at redningsfolk og politi reagerede så hurtigt, og at der blev taget godt hånd om de tilskadekomne, siger han og fortæller, at Arbejdstilsynet nu skal undersøge, hvorfor stilladset er væltet.

Ekstra Bladet følger sagen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter