Stilles for retten nu: Tiltalt for at ville voldtage og dræbe sin nabo

Manden medbragte både en økse, strips og maskering, da han trængte ind i kvindens lejlighed - politiet fandt også 'dødsliste' i mandens lejlighed

Overfaldet fandt sted i dette lejlighedskompleks i Aalborg. Foto: Rene Schütze
Overfaldet fandt sted i dette lejlighedskompleks i Aalborg. Foto: Rene Schütze

Mandag morgen begynder den opsigtsvækkende retssag mod en 22-årig mand fra Aalborg, som er tiltalt for at have forsøgt at voldtage sin 24-årige nabo og dræbe hende.

Ifølge anklageskriftet medbragte manden både en økse, strips og maskering, da han trængte ind i kvindens lejlighed.

Inde i lejligheden slog han -  ifølge anklageskriftet - kvinden i hovedet, tog halsgreb på hende og tvang en strømpe ind i munden på kvinden. Samtidig truede han hende med ordene: Hold kæft - jeg slår dig ihjel.

Mistede bevidstheden
Den 24-årige kvinde mistede bevidstheden og fik både blodunderløbne mærker på kroppen, læsioner i munden og punktformede blødninger i øjnene på grund af den hårdhændede behandling.

Episoden fandt sted den 2. januar i år i en lejlighed midt i Aalborg.

Det lykkedes til sidst for kvinden at flygte fra stedet og alarmere politiet, som hurtigt anholdt manden.

I et kælderrum fandt betjentene en økse, maskering, kniv, sprit, mange engangshandsker, 3 ruller gaffertape, engangsregnslag diverse strips og klude samt kondomer.

Fandt 'dødsliste'
Politiet fandt også en liste med i alt 17 navne på. Politiet mener, at manden havde til hensigt at dræbe eller voldtage personerne på listen. På listen stod blandt andet politidirektøren i Nordjylland.

Anklagemyndigheden går efter at få den 22-årige mand anbragt i forvaring på grund af hans psykiske tilstand. Der falder formentligt først dom i sagen til i december.

Tiltalt for at ville voldtage og dræbe 17 personer: 22-årig lå inde med parteringsredskaber