Stime af masseindbrud fortsætter: - Det er helt usædvanligt

81 gange har Nordjyllands Politi modtaget en anmeldelse om indbrud i landets nordligste landsdel i denne uge. Særdeles bekymrende, mener myndighederne

En indbrudsbølge har ramt Nordjylland, fortæller politiet. Foto: Benjamin Kürstein
En indbrudsbølge har ramt Nordjylland, fortæller politiet. Foto: Benjamin Kürstein
Følg Krimi

Politiet er i den grad kommet på overarbejde i det nordjyske.

I går kunne Ekstra Bladet fortælle, at man på bare en enkelt lørdag havde fået op mod 30 anmeldelser om indbrud. Søndag er det tal steget betydeligt. Og det samlede antal indbrud i uge 45 vækker nu dyb bekymring hos Nordjyllands Politi.

Politiet advarer om masseindbrud - Vi har fået helt op mod 30 anmeldelser

Viceinspektør hos Nordjyllands Politi Anders Uhrskov bekræfter over for Ekstra Bladet, at man i perioden fra 5. november til 11. november har oplevet i alt 81 tilfælde af indbrud i private hjem.

Langtfra normalt
Det er sommerhusområder ved Blokhus, Løkken og Jammerbugt på Vestkysten samt i større nordjyske byer som Aalborg, Hjørring og Brønderslev, at bølgen af indbrud har ramt hårdest.

De mange indbrud tangerer at sætte kedelig rekord i indbrudsanmeldelser på en enkelt uge, siger Anders Uhrskov til Ekstra Bladet:

- Jeg er ikke klar over, hvad rekorden er, men det her er langt over det niveau, vi plejer at opleve for en weekend. Vi har også modtaget flere anmeldelser, efter I var i kontakt med os i går, kan jeg desværre oplyse.

Han forklarer videre, at den pludselige stigning af indbrud skyldes flere ting:

- Det er blevet mørkere, og derfor har tyve lettere ved at begå indbrud. Så oplever vi også, at der er flere, som har set mistænkelige personer af udenlandsk afstamning i de områder, hvor indbruddene har fundet sted.

Jagter udenlandske kriminelle
Ifølge Nordjyllands Politi er der ved flere af indbruddene blev anvendt værktøj, som var fundet ude på gerningsstederne. Og netop fremgangsmåden får politiet til at kigge mod en udenlandsk tyvebande, siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

- Vi har en formodning om, at det er udenlandske indbrudstyve, der er på spil ud fra den metode, der er brugt under de her indbrud. Derfor vil vi meget gerne høre fra borgerne, hvis de bemærker mistænkelige personer eller køretøjer, lyder den klare opfordring.

- Alle borgere og butiksansatte kan ringe 114, hvis de har oplysninger, som kan være relevante for politiet. Ring hellere en gang for meget end en gang for lidt, lyder det i en pressemeddelelse fra viceinspektøren.

Tyvekoster sendes med posten
Lørdag fortalte vagtchef ved Nordjyllands Politi Mogens Hougesen, at det i sommerhusområderne har været designermøbler og fladskærmsfjernsyn, som tyvene er gået efter.

Men inde i de større byer er det derimod mindre tyvekoster som smykker, kontanter og udstyr, der er blevet stjålet, og her har politiets efterforskning vist sig, at de bliver sendt ud af landet på en opsigtsvækkende måde.

- Vi har tidligere set, at tyvekosterne fra indbrud via post bliver sendt ud af Danmark, siger Anders Uhrskov, der samtidig opfordrer butiksindehavere, som understøtter pakkepost, til at udvise opmærksomhed ved mistænkelige forsendelser.

Viceinspektøren lover, at politiet i den kommende tid til at være betydelig mere synlige i de indbrudsramte områder.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?