Stine kendte kvinde fra dødsbrand: - Hun var som en mor for mig

En 51-årig kvinde døde i en voldsom brand, som hendes samlever er sigtet for at have påsat og dermed sat folks liv i fare

Stine Callesen var meget hjemme hos den nu afdøde, da hun var barn. Fotos: Private
Stine Callesen var meget hjemme hos den nu afdøde, da hun var barn. Fotos: Private
Følg Krimi

Det ville undre Stine Callesen, hvis den 51-årige kvinde, der døde i en brand i Ørbæk tirsdag aften, selv havde påsat den, som hendes nu fængslede samlever hævder.

Det siger den 26-årige kvinde, der har kendt den afdøde siden 2. eller 3. klasse, hvor hun gik i folkeskole med hendes børn og var veninder med hendes tvillingepiger.

I går blev kvindens 46-årige samlever fængslet, sigtet for at have påsat branden og forvoldt hendes død. Det fremgik af retsmødebegæringen, at kvinden opholdt sig i et værelse, hvor hun på grund af et defekt håndtag ikke kunne komme ud. Hun døde af kulilteforgiftning.

Samlever sigtet for mordbrand: Nedstyrtningsfare besværliggør efterforskningen

Men samleveren nægtede sig skyldig og ifølge fyens.dk, fremgik det af anklager Klaus Holten Kristensens begrundelse for at bede om lukkede døre, at den sigtede påstår, at det var den nu afdøde kvinde selv, der påsatte branden.

- Jeg tvivler på, at hun ville låse sig selv inde på værelse og så tænde ild, når hun ved, at der bor små børn ovenover. Det ville hun aldrig nogensinde gøre, siger Stine Callesen.

Hun har ikke talt så meget med hende de seneste 5-6 år, men i sin barndom var hun meget tæt på hende.

Sigtelse: Omkommet kvinde var spærret inde i brændende lejlighed

- Hun var ligesom en mor for mig. Når det gik dårligt hjemme ved min egen mor, eller jeg blev uvenner med hende, så kunne jeg altid sidde og snakke med hende og hendes børn, siger hun og beskriver hende som en stille og rolig type.

- Hun var glad og smilende. Meget udadvendt. Hun sad jo og lyttede. At hun ikke altid kunne hjælpe var ligegyldigt, så længe hun lyttede, fortæller Stine Callesen.

Selv om kontakten har været mere sporadisk siden, var Stine af og til med, når hendes mor var ude for at klippe den afdøde, og de har stadig snakket, når de er stødt på hinanden.

- Og hver gang vi ikke havde set hinanden et stykke tid og mødtes nede i byen, så snakkede vi, som om vi havde været sammen de sidste 30 år, siger hun.

Fremstilles i grundlovsforhør: Sigtet for mordbrand på samlever

Hun hørte allerede om branden om aftenen, da hendes kæreste hørte brandbilerne i Nyborg og de hørte, at stigvognen også var kaldt ud. Han kørte efter, og på stedet begyndte det hurtigt at stå klart, hvem der var.

I går var hun selv forbi gerningsstedet i Ørbæk for selv lige at sætte billede på.

 - Jeg fik da en klump i maven. Det er rigtig ubehageligt, siger Stine Callesen, der ikke kender så meget til den sigtede.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.