Annonce:
Annonce:

Stjålet dansk barnepas mulig nøgle til hemmeligt netværk

Mødre har bortført fem børn til Sydamerika: Treårig krydsede flere landegrænser med ældre dansk drengs stjålne pas

(Redigering: Martin Ekelund)
Annonce:
Følg Krimi

Et stjålet barnepas kan vise sig at være afgørende for dansk politis efterforskning af det mulige netværk, som har bistået Angelina Mathiesen forud for hendes og to børns afrejse fra Danmark.

- Hvis passet er stjålet i Danmark med henblik på at hjælpe kvinden, er det bestemt en interessant oplysning, bekræfter Jens Møller, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi over for Ekstra Bladet.

Kvinden er en af to danske mødre, som har bortført deres i alt fem børn til Brasilien.

Far til bortførte børn: - Meld dig nu og lad os finde ud af det

Ekstra Bladet fandt før påske hende og Lisbeth Markussen i Belém, hovedstad i den brasilianske delstat Pará. Her har de opholdt sig i hhv. et og to år med børnene. Begge er internationalt efterlyst via Interpol, og har indtil de for nylig søgte asyl været vildt jaget af brasiliansk politi.

Annonce:

I et stort interview med Ekstra Bladet fortalte Angelina Mathiesen, at hun og rejste lovligt til Sydamerika. Hendes asylansøgning, som Ekstra Bladet har fået indblik i, og nu behandles af brasilianske myndigheder, afslører dog en anden historie.

Afslørende asylansøgning
Her anfører den 43-årige kvinde, at hun benyttede et andet pas til sønnen Leonardos indrejse i landet. Pasfotoet viser et billede af en dreng, som synes nogle år ældre end den nu fireårige Leonardo. Pasbillederne af Angelina Mathiesen selv og datteren Aia er efter alt at dømme fra deres egne, lovlige pas.

Artiklen fortsætter under billedet...

En af siderne i Angelina Mathiesens asylansøgning viser de pasfotos, som hun og børnene rejste til Brasilien med. Asylansøgningen afslører også, at Leonardo ikke rejste på sit eget pas.
En af siderne i Angelina Mathiesens asylansøgning viser de pasfotos, som hun og børnene rejste til Brasilien med. Asylansøgningen afslører også, at Leonardo ikke rejste på sit eget pas.
 

Passet, som Leonardo brugte, er ifølge kilder med kendskab til forløbet skaffet til veje af tredjemand fra en sjællandsk familie. At det netop blev det pas, skyldes angiveligt et muligt navnesammenfald mellem Mathiesens søn og barnet i passet.

Bortførte børn: Hemmelige netværk støtter efterlyste danske kvinder

Det er endnu uklart, hvorvidt der er eller har været en direkte relation mellem Angelina Mathiesen og forældrene til drengen på pasfotoet.

Annonce:

Ekstra Bladet fandt dem: Danske kvinder på flugt med fem børn i Brasilien

Angelina Mathiesen og hendes og eksmændenes Peter Lawaetzs og Vladimir Valiants børn ind i Brasilien via en længere rute fra København til Berlin og Amsterdam samt flere lande i Sydamerika. Det udløste bl.a. en brasiliansk arrestordre, mens hun i Danmark er varetægtsfængslet in absentia.

Artiklen fortsætter under grafikken...

 

Politi undersøger netværk
Det samme er 39-årige Lisbeth Markussen, som har bortført sine og eksmanden Rico Markussens tre børn Johanne, Sigurd og Kristian. Før Brasilien opholdt de sig i Peru.

Danske mødre og fem bortførte børn jages af Interpol: Vi kommer aldrig hjem

Annonce:

Kvinderne og børnene boede i en periode i sammen i et hus på en strand på ferieøen Mosqueiro, hvor brasiliansk politi ifølge Ekstra Bladets oplysninger åndede dem i nakken. Få timer før en horde politifolk stormede huset, flygtede de i al hast.

Nu har asylansøgningerne sat en eventuel anholdelse og udlevering til Danmark på standby.

Mødre med bortførte børn i Brasilien: Fædrene ser dem aldrig igen

Københavns Politi har udvist stor interesse for Ekstra Bladets møde med Mathiesen og Markussen samt den teori, at et mere eller mindre formaliseret netværk kan have støttet dem i forløbet, der endte med bortførelsen fem danske børn.

De tre fædre har ovenpå bortførelserne fået fuld forældremyndighed af Statsforvaltningen.

(Redigering: Martin Ekelund)

Sådan fandt vi dem

Ekstra Bladet har gennem flere uger gennem krypterede forbindelser været i dialog med kilder tæt på Angelina Mathiesen og Lisbeth Markussen.

Via kilderne lykkedes det at lave en lokal aftale i Brasilien. I byen Belém mødtes Ekstra Bladets udsendte med en lokal chauffør, der kørte til en hemmelig adresse, hvor interview med kvinderne fandt sted.

Det blev aftalt, at de i alt fem børn ikke skulle filmes eller medvirke.

Ekstra Bladet betalte den lokale chauffør for transport efter almindelig brasiliansk takst. Der har ikke været penge mellem Angelina Mathiesen, Lisbeth Markussen og Ekstra Bladet.

Ved du noget, så kontakt os. Mail til ehren@eb.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: