Stjal 34.000 fra 88-årig

59-årig kvinde idømt 80 timers samfundstjeneste for at have bedraget kvinde på ældrecenter i Esbjerg

En nu 90-årig kvindes tristesse over at have været udsat for bedrageri var årsagen til, at personalet ved et ældrecenter i Esbjerg for to år siden slog alarm i en sag, som kulminerede i dag med en dom til en 59-årig tidligere ansat i ældrecenteret.

I en periode på et halvt år havde den dømte kvinde løbende hævet penge på den gamle, men mentalt friske kvindes bankkonto og beholdt pengene til sig selv. Bedrageriet løb op i 34.000 kroner, inden det stoppede i december 2012, da den dengang 88-årige kvinde gjorde det klart over for den ansatte, at hun vidste, hvad der foregik.

Men først cirka to måneder senere - i februar 2013 - blev bedrageriet anmeldt til politiet, da kolleger til den dømte spurgte ind til sagen, fordi den gamle kvinde var ked af det. Den 59-årige blev herefter bortvist fra sit job, som hun ikke siden er vendt tilbage til.

Styrer selv sin økonomi

- Den ældre kvinde har altid selv styret sin økonomi og gør det stadig. Hun er også stadig skarp i hovedet, hvilket blev understreget ved kvindens vidneudsagn i retten i går, siger anklager Stine Dahl, Syd- og Sønderjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Den 59-årige kvinde har fra begyndelsen nægtet sig skyldig. Efter at have modtaget dommen på 80 timers samfundstjeneste og fire måneders betinget fængsel udbad hun sig betænkningstid med hensyn til eventuelt at anke.

Retten i Esbjerg vurderede det som en skærpende omstændighed, at den 59-årige havde en særligt betroet stilling i relation til sit offer, da forbrydelsen fandt sted.