Stjal fartmåler fra politiet

Landbetjent var ved at instruere kollega i brugen af en af politiets nye fartmålere til over 200.000 kroner, da den blev stjålet for næsen af dem

To betjente sad og arbejdede med det udstyr, der er tilkoblet politiets mange nye fartmålere, som kan stå frit langs vejene, da en af de 75 nye fartmålere til en værdi af over 200.000 kroner blev stjålet i Stilling ved Skanderborg for et par uger siden. (Foto: Polfoto)
To betjente sad og arbejdede med det udstyr, der er tilkoblet politiets mange nye fartmålere, som kan stå frit langs vejene, da en af de 75 nye fartmålere til en værdi af over 200.000 kroner blev stjålet i Stilling ved Skanderborg for et par uger siden. (Foto: Polfoto)

Landbetjent Vagn Stensig Kristensen fra Ry ved Silkeborg glemmer sent onsdag 18. februar i år.

Her var han ud på aftenen i fuld gang med at instruere en god kollega i at håndtere en af politiets mange nyindkøbte fartmålere, da en forbipassérende stjal hele herligheden, som formentlig har en værdi af over 200.000 kroner.

Se mere video på localeyes.dk

Der var ifølge Ekstra Bladets oplysninger tale om én af de trefodede målere, som kan stå for sig selv i relativ ubemærkethed tæt på vejkanten, mens en eller flere politibetjente sidder og betjener udstyret i en fotovogn i umiddelbar nærhed.

(Arkivfoto: Nikolaj Svennevig) Krimi Politiet tester ny fartkontrol i Øresundstunnelen

- Det er korrekt, at vi har fået stjålet en af disse nye fartmålere ved en vejstrækning i Stilling ved Skanderborg 18. februar i år. En af vores medarbejdere var i færd med at instruere en kollega i brugen af det nye udstyr. De har derfor ikke haft øjnene på den fritstående måler hele tiden, og på et tidspunkt har en trafikant eller en forbipassérende derfor kunnet stjæle måleren, uden at de to medarbejdere opdagede det i første omgang, forklarer fungerende vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen, Sydøstjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

600 millioner i bøder

Han ønsker ikke at oplyse den stjålne målers præcise værdi, men på Ekstra Bladets spørgsmål om, hvorvidt den som tidligere nævnt i andre sammenhænge koster mere end 200.000 kroner, svarer Richardt Jakobsen, at 'der er tale om et anséeligt beløb'.

Politiet har for nylig købt 75 nye fotovogne til at bekæmpe fartsyndere over hele landet. Det giver Rigspolitiet et samlet antal på 100 fotovogne på landsplan. Der er ni af slagsen i Sydøstjyllands Politis område.

En af politiets mobile fartmålere mage til denne blå VW knaldede i går ikke færre end 566 bilister ved et vejarbejde på E45 nord for Randers. (Foto: Kim Jacobsen) Krimi Knaldede 566 bilister på under fem timer

Opgraderingen sker som led i regeringens trafiksikkerhedspakke fra 2012, og den forventes at give øgede bødeindtægter på op mod 600 millioner kroner om året.

De nye fotovogne er blevet fordelt rundt om i landet ud fra en opgørelse over befolkningsantal, kørte kilometer samt antal trafikuheld i de forskellige politikredse.

Fik fejlmelding

De to betjente i bilen ved vejstrækningen i Stilling nær Skanderborg blev opmærksomme på tyveriet, da udstyret, de sad og arbejdede med, gav en fejlmelding.

Ekstra Bladet har været i kontakt med landbetjent Vagn Stensig Kristensen, men han ønsker ikke at kommentere sagen.

Krimi Jagtet af politiet

- I må tale med vores overordnede, lyder det kortfattet fra landbetjenten.

Ifølge fungerende vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen efterforskes tyveriet fortsat, og han har ikke yderligere at tilføje til den side af sagen.

- Lige som vi naturligvis efterforsker sagen, vil vi også vurdere, om vi kan gøre noget for at skærpe sikkerheden omkring de nye fartmålere, siger Richardt Jakobsen.

Videoen viser, at det kan være meget svært at se, om man kører mod en af politiets nye fartmålere.