Stjal milliondyre smykker fra kinesisk filmstjerne i København

33-årig polak i retten for milliontyveri - stjal milliondyre smykker fra kinesisk filmstjerne

Stjal milliondyre smykker fra kinesisk filmstjerne i København

Den smukke kinesiske skuespillerinde fortæller om sine smykker

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Det var helt tilfældigt, at han faldt over værdiboksen med de milliondyre smykker, der tilhørte den kinesiske filmstjerne, Liu Tao.

Han erkender tyveriet, men nægter det var planlagt. Han valgte filmstjernens værelse, fordi det lå som sidste værelse på øverste etage.

- Jeg regnede med, at der var mindst chance for at blive opdaget her, forklarede den 33-årige polak ved dagens retsmøde.

Stjal millioner fra kinesisk stjerne: Jeg er meget skamfuld

Sådan har en 33-årig polak forklaret ved dagens retsmøde, hvor polakken er tiltalt for sidst på eftermiddagen omkring kl. 16.45, 6. december i fjor, at have stjålet smykker fra et værelse på det mondæne Hotel Kong Frederik i København.

Her var der blandt andet tale om en brilliantring, et Bulgari-ur, et sæt øreringe, yderligere to ringe, herunder en Tiffany-diamantring og cirka 7000 i kinesisk valuta, som svarer til cirka det samme i danske kroner.

Samlet set forsvandt der værdier for omkring fire millioner kroner - og natten til tirsdag lykkedes det så politiet at få fanget den formodede gerningsmand, som var på vej ud af landet.

Stjal millioner fra kinesisk stjerne: Jeg er meget skamfuld

Polakken blev anholdt godt to døgn senere, da han om natten var på vej ud af landet.

Liu Tao, der blandt andet er kendt for populære kinesiske tv-serier som 'The Last Concubine', var på besøg i Danmark som led i et reklamefremstød for den danske skofabrikant Ecco. Og det var i den forbindelse, hun medbragte de mange dyre smykker.

Den kinesiske filmstjerne dukkede i øvrigt op i Københavns Dommervagt, da polakken blev fremstillet i grundlovsforhør, 8. december.

Sådan var kinesisk superstjerne i retten

Efter tyveriet gik han til Hovedbanegården, hvor han tog toget i retning af Farum. To stationer før Farum steg han ud. Det i en en slags skov, hvor han åbnede værdiboksen.

- Smykkerne gav jeg tilbage, sagde polakken ved dagens retsmøde.

- Du fik dem taget fra dig, da du blev anholdt, korrigerede anklageren Ebbe Arentoft ham.

- Hvad ville du stille op med smykkerne?

- Jeg tænkte, jeg ville sælge dem i Polen.

Den 33-årige har en seksårig datter, der bor i Danmark, ligesom han selv har boet i Danmark en årrække. Han er ikke sammen med datterens mor længere, men han haft lejet et værelse hos en ældre dame i Brønshøj.

To dage inden tyveriet henvendte han sig til Hotel Continent på Nørrebrogade for at spørge om at leje et værelse. Her har han tidligere boet. Hotellet er notorisk kendt for at have lyssky beboere fra Østeuropa som klientel.

Ud over tyveriet fra den kinesiske superstjerne er han også tiltalt for yderligere et forsøg på tyveri fra samme hotel. Det skete 21. november 2014.

Til det forklarede han med lav stemme, at han tog trappen til tredje etage og gik ind på gangen.

Her havde medbragt et stykke metal – en dirk af en slags.

Her forsøgte han at åbne mindst tre hotelværelser.

Det lykkedes ikke, og derefter gik han op på fjerde sal. Det lykkedes ham at komme ind på et af værelserne.