Stjerneadvokat: - Derfor uddeler vi huer i spjældet

Der er tale om et reklamegimmick for at slå eget brand fast, siger advokat Mette Grith Stage, der ikke mener, sponsorhuer danner grobund for gruppedannelser

Advokat Mette Grith Stage er for tiden forsvarer i sagen om 'Kundby-pigen'. Tidligere har hun forsvaret en af de tiltalte i sagen om Omar El-husseins hjælpere.
Foto: Ivan Boll Riordan
Advokat Mette Grith Stage er for tiden forsvarer i sagen om 'Kundby-pigen'. Tidligere har hun forsvaret en af de tiltalte i sagen om Omar El-husseins hjælpere. Foto: Ivan Boll Riordan
Følg Krimi

Ved du noget om sagen, så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Forsvarsadvokaten, Mette Grith Stage, tager nu genmæle efter, at hun beskyldes for at fiske yderst lukrative klienter blandt de indsatte.

Her er hendes firma et blandt flere, der uddeler huer og trøjer til de indsatte. Og i den forbindelse mener Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, at reklametøjet skaber uniformering blandt de indsatte, udtaler han til Radio24Syv.

Stjerneadvokater uddeler gratis reklametøj til indsatte

Overfor Ekstra Bladet erkender Mette Grith Stage blankt, at der er tale om reklame:

- Det gør vi selvfølgelig, fordi vi har interesse i at slå vores brand fast, siger Mette Grith Stage og fortsætter:

- Derfor er det naturligt, at man har forskellige reklame-artikler i småtingsafdelingen, der udleveres til indsatte, der allerede er klienter. Men det er altså ikke det samme som klientfiskeri.

- Jeg har i øvrigt selv en t-shirt, jeg går med, nede fra min revisor.

- Og kan det virkeligt passe, at Kim Østerbye er den rette til at udtale sig i den her sag? Det ville vel passe ham bedst, hvis de indsatte gik rundt i orange fangedraget ligesom de gør i amerikanske fængsler. Jeg har svært ved at tro, at de indsatte anser ham som deres talsmand – det er jo også ham, som mener, de indsatte ikke må ryge i fængslerne.

- Men her er der tale om indsatte i fængsler. Kan du ikke forstå, at 'hr. og fru Danmark' måske kan synes, det er i overkanten?

- Nej. Og det er blevet udlagt som noget, de stærke fanger får, så de kan danne en gruppering ' Stage-banden', så de kan presse de andre til at skifte til mit firma. Det er jo decideret latterligt

- Det her er noget, jeg giver til alle klienter. Det gælder også narkomanen, den pædofile og andre der også befinder sig nederst i fængselshierarkiet.

- Og jeg forstår ikke kritikken. Og hvis 'hr. og fru Danmarks' søn bliver involveret i et værtshusslagsmål, og i den forbindelse får brug for juridisk hjælp, ja, så kan han også få en hue, siger Mette Grith Stage.

- I forhold til de huer, så handler det ikke om at sidde i fængsel. Det handler om at være kunde i forretningen.

- De går også i mine huer i Folkekøkkenet i Kolding og i en lokal ungdomsfodboldklub, som advokatfirmaet sponserer, fortæller hun. Plus hele min familie render rundt i dem.

- Så du mener ikke, at tøjet kan skabe samhørighed mellem indsatte i fængslerne?

- Jeg synes, den her diskussion er ude af proportioner. For det handler ikke om, at vi pumper sponsortøj ud i fængslerne - sådan som det påstås i Radio24Syv. Når man er klient, så kan man få en hue og en t-shirt.

- Der er tale om reklameartikler, der ligger under 100 kr. Jeg synes, at hvis nogen påstår, at en indsat vælger mig, fordi de kan få en hue til 30 kr eller en t-shirt til 100, så er den fornærmelse af de indsattes intellekt. Skifter de til mig, så er det vel et udtryk for, at de enten er utilfredse med den advokat, de allerede har - eller at de vurderer, at jeg kan levere et bedre arbejde.

Sådan siger Mette Grith Stage, der også vurderer, at andre advokater kan se en fordel i at sagen blæses op.

- Det her kan meget vel handle om at andre advokater kan have brødnid, siger hun.

- Jeg har iøvrigt også paraplyer, men dem må man ikke dele ud i fængslet, tilføjer hun.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+