Stod bag brutale drab i LSD-rus: Nu nærmer hun sig prøveløsladelse

Leslie Van Houten, der sidder fængslet for sin deltagelse i Manson-mordene i 1969, kan måske se frem til prøveløsladelse

Leslie Van Houten kan måske se frem til prøveløsladelse. Hør mere fra hendes advokat her (Video: AP)

Efter mere end 40 år i fængsel for de brutale drab i 1969 på en velhavende købmand og hans kone er Leslie Van Houten, det yngste medlem af den berygtede Manson-'familie', torsdag blevet anbefalet prøveløsladelse.

Det skriver The Guardian.

66-årige Leslie Van Houten er 19 gange tidligere blevet nægtet prøveløsladelse efter mordene på Leno LaBianca og hans kone Rosemary.

Men efter torsdagens afgørelse er det nu op til Californiens guvernør, Jerry Brown, at beslutte, om Van Houten skal prøveløslades.

Leslie Van Houten nærmer sig prøveløsladelse. (Foto: AP).
Leslie Van Houten nærmer sig prøveløsladelse. (Foto: AP).
 

Charles Manson blev idømt livstid i fængsel for at have planlagt og opildnet sine kult-følgere til at begå drab. Foto: AP Krimi Kendisser, der dræber: Her er virkelighedens mord i Hollywood

Myrdede i LSD-rus
- Hun har været klar til det her i lang tid, sagde Leslie Van Houtens advokat, Rich Pfeiffer, efter afgørelsen torsdag.

I sommeren 1969 myrdede medlemmer af Manson-'familien' en række personer- blandt andre den gravide skuespiller Sharon Tate - i en LSD-drevet blodrus. Siden har Manson og hans 'familie' siddet fængslet.

Leslie Van Houten i 1986. (Foto: AP).
Leslie Van Houten i 1986. (Foto: AP).

Leslie Van Houton har siddet i fængsel, siden hun var ganske ung. (Foto: AP) Krimi Ingen nåde for Manson-morder

Leslie Van Houten, der var tidligere 'homecoming queen' - ballets dronning - var 19 år, da hun ifølge Sky News var med til at give Rosemary LaBianca en pude for hovedet, som hun snoede fast med en lampeledning. Herefter holdt hun Rosemary LaBianca nede, mens en anden stak hende.

Senere indrømmede Leslie Van Houten, at hun også havde stukket Rosemary laBianca, efter hun var død, skriver BBC.

LaBianca-parret blev stukket adskillige gange, og ordet 'WAR', krig, var ifølge The Guardian blevet ridset på Leno LaBiancas mave.

Leslie Van Houten er blevet rost for sin adfærd i fængslet, hvorfra hun også har gennemført en universitetuddannelse.

Van Houtens advokat har til Los Angeles Times fortalt, at Van Houten er blevet evalueret af 18 psykiatere, som alle har fundet hende egnet til prøveløsladelse.

Charles Manson-medlemmerne (fra venstre) Susan Atkins, Patricia Krenwinkel og Leslie Van Houten i 1970. (Foto: AP).
Charles Manson-medlemmerne (fra venstre) Susan Atkins, Patricia Krenwinkel og Leslie Van Houten i 1970. (Foto: AP).

81-årige Charles Manson sidder fængslet med en livstidsdom. De andre kultmedlemmer er også stadig bag tremmer.

Charles Manson har gentagne gange fået afslag på at blive prøveløsladt og kan tidligst forsøge igen i 2027. (Foto: AP) Samfund Massemorderen Charles Manson får lov til at gifte sig

Susan Atkins, der har været indespærret i 40 år for mordet på skuespillerinden Sharon Tate, søger for 13. gang om at blive prøveløsladt. (Foto: AP) Samfund Døende Manson-medlem ønsker prøveløsladelse