Stoppet med boldbat: Jeg har lige spillet rundbold

35-årig mand med tilknytning til bande i Aarhus taget med boldbat og skudsikker vest i sin bil - sigtes for overtrædelse af våbenloven

Beboerne i Gellerup-parken (billedet) og Bispehaven i Aarhus Vest ærgrer sig og føler sig med rette utrygge, efter at der i de seneste måneder har været adskillige skyderier og voldsepisoder som konsekvens af en bandekonflikt i området. Foto Cathrine Ertmann
Beboerne i Gellerup-parken (billedet) og Bispehaven i Aarhus Vest ærgrer sig og føler sig med rette utrygge, efter at der i de seneste måneder har været adskillige skyderier og voldsepisoder som konsekvens af en bandekonflikt i området. Foto Cathrine Ertmann
Følg Krimi

En patrulje fra Østjyllands Politi fik en forklaring, som de sikkert vil huske længe, da de stoppede en mand i Aarhus Vest mandag ved 18-tiden.

Politifolkene opdagede et baseball-bat og en skudsikker vest i en 35-årig mands bil, da de vinkede ham ind til siden ved Ringvejen i Viby ikke langt fra de områder i Aarhus Vest, hvor Østjyllands Politi i disse uger har indført visitationszone som en konsekvens af den verserende bandekonflikt mellem den københavner-baserede Loyal To Familia på den ene side og en gruppering fra Gellerup-parken på den anden.

Ifølge Østjyllands Politi har den 35-årige tilknytning til én af disse bander. Da patruljen bad om en forklaring på, hvorfor han kørte rundt med et baseball-bat og en skudsikker vest i sin bil, tøvede den 35-årige ikke med at svare, at han såmænd bare havde været ude at spille rundbold.

Han havde dog ikke længere bolden til det sjove spil i bilen, fordi hans hund - ifølge den 35-årige - havde spist den.

Betjentene godtog ikke den på én gang logiske og mistænkelige forklaring, som blev yderligere mistænkelig af, at manden også havde en skudsikker vest i sin bil og af hans sandsynlige indblanding i den verserende bandekonflikt.

Østjyllands Politi sigter således den 35-årige for overtrædelse af våbenloven, ligesom patruljen beslaglagde både boldbat og skudsikker vest efter at have hørt på mandens forklaring.

Borgmester: Enorm utryghed

I de seneste uger har der været adskillige skyderier og flere voldelige konflikter i Aarhus. Baggrunden er blandt andet, at Loyal to Familia, der har rødder i København og på Sjælland, ønsker at få fodfæste i det østjyske. Dette har ført til flere livsfarlige konflikter med en lokal bandegruppering forankret i Gellerup-parken.

Politiets modtræk er øget patruljering og en række efterforskninger af drabsforsøg, vold og andet.

Sidste weekend skred politiet ind ved at oprette såkaldte visitationszoner i store dele af Aarhus Vest, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) talte om en alvorlig situation.

- Det skaber en enorm utryghed, at vi har oplevet en række skyderier. Det giver anledning til stor bekymring, sagde borgmesteren.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?