Annonce:
Annonce:

Stor aktion: 38 mafiamedlemmer anholdt

Politiet i Rom siger, at det har vundet en betydelig sejr i kampen mod mafiaklaner i Puglia-regionen

Mafiavirksomhed har skabt store problemer i det moderne Italien i mange perioder og kostet mange menneskeliv. Her ses udbreændte biler efter en bombe i Palermo dræbte en  mafiadommer,  Paolo Borsellino, og hans livvagter fra politiet i juli 1992. (Arkivfoto) Foto: Tony Gentile/Ritzau Scanpix
Mafiavirksomhed har skabt store problemer i det moderne Italien i mange perioder og kostet mange menneskeliv. Her ses udbreændte biler efter en bombe i Palermo dræbte en mafiadommer, Paolo Borsellino, og hans livvagter fra politiet i juli 1992. (Arkivfoto) Foto: Tony Gentile/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

De italienske myndigheder har udstedt anholdelsesordrer på omkring 40 personer, der er mistænkt for at være involveret i mafiavirksomhed i Puglia-regionen i det sydøstlige Italien. Det skriver nyhedsbureauet Ansa.

Mord, våbenhandel og milliard-svindel: Verdens farligste mafiaboss

Politiet i Rom siger, at det har vundet en betydelig sejr i kampen mod mafiaklaner i Foggia i den sydøstlige Puglia-region. De seneste år er vold og kriminalitet, som tilskrives mafiagrupper, øget betydeligt i det sydlige Italien.

- Fogia-mafiaen er statens fjende nummer et, siger Federico Cafiero de Raho, der er særlig statsanklager med ansvar for retssager omkring mafiavirksomhed.

- Der er ikke en eneste sektor i økonomien, som ikke er ramt af afpresningsaktiviteter ledet af Foggia-mafiaen, siger han og henviser til blandt andet fødevareindustrien, landbrugsindustrien, byggeindustrien samt tipning og spil.

Annonce:

Særlig voldelig
Det er ikke tydeliggjort, om alle de 40 anholdte er blevet tilbageholdt af politiet, men ifølge Ansa er 38 anholdt.

Puglia er regionen, som udgør hælen i det støvleformede Italien. Den lokale mafia, Societa Foggiana, har været særlig aggressiv og voldelig siden 2017.

Husker du 'Sopranos'? Her er mafiafolkene i dag

Federico Cafiero de Raho siger, at der siden et berygtet mafiadrab i august 2017, som udløste en omfattende politiindsats i Foggia, er anholdt over 400 personer ved 60 anti-mafia operationer.

Mandagens politiaktioner var rettet mod de tre dominerende 'familier', som udgør Societa Foggiana: Moretti-Pellegrino-Lanza, Sinesi-Francavila og Trisciuoglio-Tolonese-Prencipe.

Ifølge politiet er de tre familier involveret i blodige krige om territorier og indflydelse, men de samarbejder samtidig for at udbrede og styrke mafiaregimers dominans.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: