Stor aktion mod bandefolk: Ni anholdt for våben

Bandefolk anholdt og fremstilles for automatvåben og pistol

Politifolk på stedet, hvor bandefolk i går blev anholdt. Her fandt man også to våben. Video: Kenneth Meyer

Et antal bandefolk er natten til fredag blevet anholdt, oplyser Københavns Politi. Ekstra Bladet erfarer, at der et tale om ni, der sigtes for våben.

Det bekræfter Københavns Politi nu i en pressemeddelelse, der lyder:

'Københavns Politi anholdt i går kl. 18.45 ni personer – alle med tilknytning til bandemiljøet.

Hændelsen udspandt sig inden for visitationsområdet på Nørrebro, hvor politiet i et grønt område i Rovsinggade fandt en pistol med magasin isat skarpe skud og en maskinpistol med 3 magasiner isat skarpe skud.

Krav til rivaliserende bande: Brænd jeres trøjer

Alle ni vil i dag blive fremstillet i Dommervagten med henblik på varetægtsfængsling.

I den nye visitationszone på Amager standsede politiet i går desuden kl. 19:52 en bil på Holmbladsgade. Ved en ransagning af bilen fandt politiet en kniv, hvorfor føreren blev anholdt. Føreren havde en tidligere dom på 20 dages fængsel for overtrædelse af våbenloven med prøvetid,. Han er netop blevet fremstillet i dommervagten, hvor han blev varetægtsfængslet i 13. dage.

I følge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om personer, der har tilknytning til LTF-banden, men det vil politiet ikke kommentere.

Området, hvor de to våben er fundet, har to gange indenfor den seneste måneds tid været ramt skyderier.

 

De københavnske gader er bandernes krigszone

Københavns Politi er tirsdag aften rykket ud til endnu en skudepisode i hovedstaden denne gang på Amager på Holmbladsgade.

Siden midten af juni har der været adskillige skyderier, som menes at have relation til den eskalerende bandekonflikt i København.

En lang række personer er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med sagerne, men politiet er stadigvæk på jagt efter flere gerningsmænd.

Her er et overblik over nogle af de mest voldsomme skudepisoder:

* 15. august: Politiet rykker ud til en skudepisode på Holmbladsgade på Amager omkring klokken 21.00. En person er ramt af skud og kørt på hospitalet.

* 13. august: Politiet modtager klokken 23.07 en anmeldelse om et skyderi ved Heimdalsgade. En tilfældig mand på 39 år bliver ramt af skud.

* 12. august: To tilfældige mænd bliver ramt ved Den Røde Plads på Ydre Nørrebro. To personer på en knallert kom kørende til stedet, og passageren på bagsædet affyrede seks til otte skud mod de to ofre.

* 11. august: Politiet rykker ud til en anmeldt skudepisode i Københavns Nordvest-kvarter. Ingen bliver umiddelbart ramt. Politiet finder et stykke derfra en bil med et skudhul i.

* 10. august: Torsdag aften bliver der skudt hele tre steder i København. Et af skyderierne sker i Nordvest, hvor en tilsyneladende tilfældig 27-årig mand var i skudlinjen. Kun mandens knallert bliver dog ramt. De to andre skudepisoder torsdag skete i Tingbjerg og i Korsgade på Nørrebro.

* 9. august: Omkring klokken 22 bliver en tilfældig familiebil beskudt omkring Mjølnerparken. Politiet ved ikke, hvorfor der blev skudt, men betragter episoden som banderelateret.

* 8. august: En vildfaren kugle ender i en sofa i en lejlighed på Lundtoftegade, mens en person var til stede i lejligheden. Personen har ingen banderelationer, og politiet mener, at det var tilfældigt, at netop denne lejlighed blev beskudt.

* 5. august: Kort efter midnat bliver en 19-årig mand skudt i benet i Mimersgade på Nørrebro. Offeret var en tilfældig mand, der intet har at gøre med bandekonflikten.

* 4. august: En 17-årig dreng bliver det tilfældige offer, da to mænd på knallert skyder ham i foden i Tingbjerg.

* 4. august: Der bliver kort før klokken 13 affyret skud mellem to biler på Rovsingsgade i København. En bliver ramt. Politiet mener, at der er tale om "en bytter" efter et skyderi i samme gade 25. juli.

* 2. august: En 24-årig mand bliver ramt i ballen, da to mænd på en knallert åbner ild i krydset mellem Tomsgårdsvej-Tuborgvej og Frederiksborgvej.

* 1. august: To mænd på knallert affyrer flere skud på Nørrebrogade. En mand bliver ramt i den ene balle.

* 28. juli: Flere skud bliver affyret i Mjølnerparken. Tre biler, men ingen personer bliver ramt.

* 25. juli: En 26-årig mand bliver ramt af to skud i benet, da en bil stopper op i Rovsinggade, og en mand affyrer 8-10 skud. Kort efter bliver to mænd på 23 og 29 år anholdt i Mjølnerparken. De bliver dagen efter varetægtsfængslet.

* 14. juli: Der er skyderi i Mimersgade. Politiet finder efterfølgende afskudte hylstre, og dagen efter finder politiet et skudhul i en kaffebar på Heimdalsgade.

* 16. juni: Ukendte personer affyrer skud fra en knallert på Frederiksborgvej. To af skuddene rammer ruder i en kiosk og i en lejlighed. Ingen bliver ramt.

* 13. juni: På Gadelandet i Husum kommer to personer på en knallert kørende forbi en gruppe personer om eftermiddagen. Den ene affyrer mindst 12 skud mod gruppen. Politiet mener, at der er tale om "en bytter" for et skyderi samme morgen på Bogtrykkervej.

* 13. juni: Der bliver skudt på Bogtrykkervej i Nordvestkvarteret nær Tagensbo Skole natten til 13. juni. Politiet finder flere patronhylstre, men ingen gerningsmænd eller nogen ramte.

Kilder: Københavns Politi og Ritzau.