Annonce:
Annonce:

Stor brand raserer børnehave: Sådan skal forældre forholde sig

Københavns Kommune har lynhurtigt truffet beslutning om at åbne ny børnehave på Nørrebro, efter brand søndag morgen har ødelagt Børnehaven Hønsegården på Fælledvej

En børnehave på Nørrebro er så ødelagt efter en brand, at Københavns Kommune nu åbner en nødinstitution. Foto: Kenneth Meyer
En børnehave på Nørrebro er så ødelagt efter en brand, at Københavns Kommune nu åbner en nødinstitution. Foto: Kenneth Meyer
Annonce:
Følg Krimi

58 børn i Børnehaven Hønsegården på Fælledvej på Nørrebro kommer fra mandag ikke til at blive passet i normale omgivelser, efter at en brand søndag morgen har totalt ødelagt inventar og faciliteter.

Det fortæller institutionens leder Iben Juncker til Ekstra Bladet.

I stedet har Københavns Kommune besluttet at genåbne en af sine lukkede institutioner, sådan så børn og forældre i det hele taget har et sted at tage hen fra mandag morgen, hvor Hønsegården ellers skulle have holdt åben.

- Vi har fra i morgen fået nødinstitution i Blågårdsgade et par hundrede meter væk. Heldigvis har Københavns Kommune rådighed over nogle bygninger, og det har været muligt at finde en hurtig løsning for os, siger Iben Juncker til Ekstra Bladet.

Annonce:

Gård spærret af
Iben Juncker fik søndag morgen travlt, efter at anmeldelsen om brand indløb på alarmcentralen klokken 6.30. Allerede en lille time senere var hun ilet til fra sit hjem i Nordsjælland, og siden har hun kunnet følge, hvordan flammer har fået ødelagt det meste af etplansbygningen, som ligger i gården bag Fælledvej.

Børnehave omspændt af flammer: Luk døre og vinduer

Politiet har nu spærret gården af. I første omgang for at undgå at folk risikerede liv og lemmer, hvis de bevægede sig for tæt på. Men gården vil også være afspærret, så politiets teknikere kan komme til, når brandvæsenet er færdig med efterslukningen.

Brandfolk er ankommet til stedet. Foto: Mathias Øgendal
Brandfolk er ankommet til stedet. Foto: Mathias Øgendal

Efterslukningen er blevet afsluttet kort før middag.

Kan være en kortslutning
Vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Stormer, fortæller, at det ikke behøver at betyde, at branden er påsat, at den er begyndt søndag tidlig morgen på et tidspunkt, hvor ingen har været i børnehaven i næsten to døgn.

- Der kan godt ske en kortslutning. Det er set før, siger han.

Annonce:

Iben Juncker har været i dialog med personalet i Hønsegården. Der har allerede bredt sig en enorm tristesse, fortæller hun.

- Det er granske trist. Der ligger også en masse sjæl i institutionen, som nu kan være gået tabt, siger hun.

Det er endnu uklart, om det lykkes at redde noget af bygningen, eller om den skal rives helt ned.

Københavns Brandvæsen har haft sendt et udrykningstog til undsætning samt en ekstra pumpevogn. I alt har 21 brandfolk kæmpet i timevis med at få bugt med flammerne.

Fælledvej har været spærret af frem til middag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: