Stor eftersøgning: Fly og skibe ledte efter ægtepar i Storebælt

Forsvaret ledte efter et ældre ægtepar, der ikke var været set, siden de sejlede ud fra Spodsbjerg Havn på Langeland for 27 timer siden

Opdateret klokken 17.30: Eftersøgningen er indstillet, da ægteparret er fundet, siger Jesper Berthelsen, der er vagthavende ved Forsvarets Operationscenter.

To skibe, et militært fartøj, en redningshelikopter og et Defender-fly fra Hjemmeværnet ledte torsdag eftermiddag efter et ældre ægtepar.

Ægteparret, der formentlig er fra Tyskland eller Holland, stævnede ud fra Spodsbjerg Havn på Langeland i en hvid jolle onsdag formiddag.

- Vi leder efter dem ret bredt, det vil sige hele Storebælt mod Sjællands Odde og ned langs Langelands kyst. Det skyldes, at de på de her 27 timer kan være drevet langt væk, lød det tidligere fra vagthavende ved Forsvarets Operationscenter Jesper Berthelsen.

Jollen er fundet ved 16-tiden, og ægteparret er set sidenhen. Derfor er eftersøgningen indstillet, oplyser Forsvaret.

 

Ikke kendt i området
Ægteparret parkerede deres bil og trailer ved havnen, inden de sejlede ud onsdag, og de står der stadig. De er ikke kendt i området og havde ikke fortalt nogen, hvor de skulle hen.

- Al trafik på havet er potentielt farligt - især hvis motoren er gået ud. Derfor håber vi selvfølgelig på at finde dem snart, sagde Jesper Berthelsen tidligere torsdag.