Stor fangst under politiaktion i nat

Efter måneders efterforskning slog politiet til mod flere adresser i nat, og det gav pote

Følg Krimi

Politiet har i nat slået til mod i alt syv adresser i Sydvestsjælland og på Københavns Vestegn.

Aktionen, som Københavns Politis efterforskningsfællesskab - Særlig Efterforskning Øst, stod for, kommer efter flere måneders efterforskning.

Under aktionen er fem personer anholdt i forbindelse med indsmugling og videresalg af større mængder narkotika i Danmark, oplyser politiet.

Under den natlige aktion har politiet fundet hele 13 kilo kokain, en såkaldt kokainpresse, fyldstof og et kontant beløb i forskellig valuta svarende til ca. 300.000 kr. dk. De 13 kilo kokain vurderes på gadeplan at repræsentere en værdi af ca. 6,5 millioner kroner.

Københavns Politi har i stilhed efterforsket en persongruppe, som politiet vurderer har leveret store mængder narkotika til forskellige grupper og personer i Danmark.

De anholdte er alle mænd i alderen mellem 29-44 år – primært fra Københavns Vestegn.

- Efterforskningen i den konkrete sag og ikke mindst det store beslag på 13 kilo kokain dokumenterer, at der indsmugles store mængder narkotika gennem internationale netværk til Danmark, og at der her i Danmark er et 'aftagernetværk', der kan videredistribuere disse stoffer, siger politiinspektør Flemming Madsen i en pressemeddelelse.

Havde relation til bandemiljø
Flemming Madsen siger til Ekstra Bladet, at personerne, som er anholdt bor her i landet og tidligere har haft relationer til bandemiljøet.

- Vi mener, at de nu udgør et lokalt kriminelt netværk med tætte internationale forbindelser, siger han og fortæller, at kokainen har været skjult i en bil undervejs til Danmark, og dele af stoffet blev i nat taget under en leverance.

De fem anholdte vil i dag blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup for lukkede døre af efterforskningshensyn.

- Der er stadig en del efterforskning i sagen, siger Flemming Madsen.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time