Stor grafik: Her er alle sommerens bande-skyderier i København

De seneste to måneder er der i gennemsnit blevet affyret skud mere end hver tredje dag

Københavns Politi har måttet rykke ud adskillige gange på grund af skyderier hen over sommeren. Foto: Kenneth Meyer
Københavns Politi har måttet rykke ud adskillige gange på grund af skyderier hen over sommeren. Foto: Kenneth Meyer

Henover sommeren er bandekonflikten for alvor blusset op i København, hvor skyderier især i området omkring Mjølnerparken og Nørrebro Station er blevet hverdagskost for beboerne.

Lykkelig vis er ingen mennesker i skrivende stund blevet dræbt af de mange skyderier, men en 39-årig mand, der tilsyneladende helt tilfældigt blev skudt ned søndag aften, er ifølge de seneste meldinger fra skyderiet stadig i livsfare, efter han blev skudt på klos hold af personer, der efterfølgende flygtede på en knallert.

Derfor skyder banderne i gaderne

Senest blev en 20-årig mand mand med banderelationer skudt på Amager tirsdag aften. Siden blev tre mænd anholdt af Københavns Vestegns Politi i krydset mellem Vallensbækvej og Ring 3 i Brøndby, og de blev siden overgivet til Københavns Politi. Alle tre bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for drabsforsøg.

De mange skyderier medførte tidligere på sommeren, at Københavns Politi indførte visitationszone for store dele af Nørrebro, København NV, Brønshøj og Husum. Visitationszonen var i første omgang gældende fra 20. juli til 3. august, men den blev siden forlænget til 17. august, fordi de mange skyderier fortsatte. Det er endnu uvist, om tidsperioden igen vil blive udvidet.

Visitationszonen betyder, at politiet kan foretage visitationer af personer eller biler, der er inden for zonen, uden nogen konkret mistanke.

Loyal To Familia i væbnet konflikt: Her er banderne stødt sammen

De mange skyderier menes at skyldes en større konflikt mellem banden Loyal to Familia og andre grupperinger i og omkring blandt andet Mjølnerparken.

- Det er ren markering af territorier, men det skal selvfølgelig stoppe, for det er fuldstændig uacceptabelt, lød det fra politikommissær Steffen Steffensen fra Afdelingen for Organiseret Kriminalitet tidligere på sommeren om de mange skyderier.

I grafikken herunder kan du klikke dig rundt på kortet og læse om alle sommerens mange skyderier i København.